JMB: Minden szinten, szinte minden

Ötödik állomásával folytatódott május 25-én a Grand National du Trot sorozat. A La Capelle-ben megrendezett Group 3-as verseny mezőnye tizenhat indulót számlált, telis-tele ismert lovakkal, és a francia élvonalhoz tartozó hajtókkal.

Jól mozogtak a lovifogadas.hu véleményezettjei a 90.000 euró összdíjazású fordulóstartos futamban, hiszen az első négy helyen, négy a szaklap által is tippelt ügető ért célba. Heroikus, a végletekig kiélezett küzdelmet követően a 25 méteres térhátrányát már az első egyenesben ledolgozó Aubrion du Gers (15) szerezte meg a győzelmet, minimális különbséggel megelőzve a fogadók másik kedvencét, az Eric Raffin-nel pályára lépő Baltic Charm-ot (6). A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Amiral du Bisson (7) állhatott fel, míg a negyedik helyen Ulula Bella (4) ért célt. A teljes papírformához Boieng du Bocage eredményes szereplése szükségeltetett volna, de az ötéves mén start utáni néhány rontott lépése végzetesnek bizonyult a verseny egészére nézve, mert Franck Leblanc idomítottja csak tízedikként zárt, így az ötödik pénzdíjas pozíciót Vignia la Ravelle (5) ragadta magához, többek között az összesített ranglista élén álló Ursa Major-t és Vanille du Dollar-t maga mögé utasítva.

A GNT állása öt forduló után:
1. Ursa Major             28 pont
2. Vanille du Dollar    28 pont
3. Uno Dancer            17 pont

Május utolsó hete Jean-Michel Bazire-ról szólt, már ami a Kincsem+ futamokat illeti. A körverseny sorozatban saját tulajdonú trenírozottját vezette sikerre, péntek este a tavalyi Ötévesek Kritériumának győztesével, Ave Avis-szal új egyéni rekordot (1:10.5-öt) ügetve lett második úgy, hogy a célegyenesre fordulva még a mezőny végén helyezkedtek, szombaton pedig egy a GNT ötödik etapjához hasonlatos szoros csatában nyert „JMB”, Utinka Selloise partnereként.

Alpi

Fotó: http://www.turfoo.fr/

Olvass tovább!