Kancák gátversenye a Compiegne-i pályán

2017. 03. 06 – hétfő – Jackpot: 300.000.000 Ft

Hétfőn a kancáké lesz a főszerep a Kincsem + futamban. Tizenhat négy és öt éves kanca áll starthoz a 3600 méter hosszú gátversenyen, melynek összdíjazása 105000 euró.

Véleményünk: It’s Jennifer (12) – Got Away (1) – Curly Basc (3) – Lou Princess (2) – Capucine du Chenet (4)

It’s Jennifer (12) ezen a pályán mindig nyugodtan viselkedik, legutóbb itt második helyett szerzett. Az öt éves kanca azóta is folyamatos javulásban van, idomárja szerint száz százalékos formában fog visszatérni, így komoly esélye van a győzelemre.

Got Away (1) a tavalyi évben nagyon jól szerepelt, emiatt beállítása igencsak magas. Tulajdonosa és egyben idomárja ennek ellenére nem aggódik, szerinte a fiatal kanca képes áthidalni ezeket a nehézségeket és a győzelemért csatázni.

Curly Basc (3) legutóbb Auteuil-ban, hasonló mezőnyben megnyerte a versenyt. Teleltetése tökéletesre sikerült, így van esély a duplázásra.

Lou Princess (2) egész télen jól szerepelt, dobogós helyeken végzett. Bár legutóbb komoly büntetést kapott, magas terhe idomárját mégsem aggasztja, sőt, további javulást vár tőle. Döntőre esélyes.

Capucine du Chenet (4) ezen a pályán még soha nem versenyzett és utazni sem szeret. Viszont a munkaformája tökéletes, erre a versenyre készült, így akár nyerni is lehet esélye.

A futamról bővebben a napi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotó:
http://lemonde.fr

Olvass tovább!