Francia lovak versenye a Riviérán

Esélylatolgatás a pénteki Kincsem+ futamhoz

2017. 02. 17. – péntek – Jackpot: 300.000.000 Ft

Ismét ügető, viszont most egy kicsit melegebb éghajlaton, a festői szépségű Cagnes-sur-Mer-ben futják a napi főversenyt, a Kincsem+ futamot. Ezúttal 17 lóért lehet majd szurkolni, a kiírás szerint most csakis Franciaországban született ügetők vehetnek részt a versenyben, közülük is csak a hat- és tíz év közöttiek.

Véleményünk: Archangel Am (7) – Ambassadeur d’Am (11) – Boss du Meleuc (12) – Varus du Bocage (15) – Perfect Power (3)

Archangel Am (7) magas díjazású (105.000 Euró) Group versenyekben is megpróbálta már magát, noha győznie nem sikerült, tisztesen helyt tudott állni, pénzdíjas 4. helyezéssel ért célba. Idén még nyeretlen, de a tavalyi szezonjának második felében elért zsinórgyőzelmei révén megelőlegezhetjük neki a favorit címet. Kifejezetten kedvező beállításból indulhat, alaptávról fordulva jó esélye lehet a győzelemre.

Ambassadeur d’Am (11) az utolsó aki a 2925 méteres távot élvezheti, a mögötte helyezkedők már 25 méteres térhátrányból indulnak. Esetében is elmondható, hogy erősebb lovak mellett is helyt tudott állni, valamint nagyon biztató az utolsó formája, hiszen ezen a pályán 2. lett január első hetében. Sok vetélytársát legyőzte ebben a versenyben, Urkan des Lanriers (10), Up Nanie (5), Vénézia de Mai (9), Bocage d’Ortige (14), Urac (13), Ulex Gédé (6) is mögötte végeztek az érvényesen célba ért lovak közül.

Boss du Méleuc (12) nyereg alatt remekel. 2015-ben volt igazán szenzációs, három galoppot leszámítva (sulkyban) minden versenyét megnyerte és ezt a formát át is vitte a 2016-os szezon kezdetére is, ahol még két versenyt nyert zsinórban. A menedzsment a kiemelkedő formákon felbátorodva Group 3-as besorolású futamokban is megpróbálta, ahol néhány gyengébb hely után 2. helyezést is elkönyvelhetett. Mindenképpen fontos megjegyezni, hogy a sulky-s hajtásban is javuló tendenciát mutat, hiszen idén mindkét alkalommal sulky előtt ért el dobogós helyezést.

Varus du Bocage (15) az esetek többségében stabil lábakon áll, ugyanakkor az utóbbi időben egymás után két hibát is vétett tőle szokatlan módon. Úgy gondoljuk, hogy nem szabad ezek miatt azonnal elhatárolódni tőle, hiszen utolsó futásakor már javítani is tudott, méghozzá bravúrosan, február 7-én 1. lett Cagnes-sur-Mer-ben. Romuald Mourice idomárhajtó szerint lova remek kondíciónak örvend, pihent, kiegyensúlyozott formában várja a startot.

Perfect Power (3) néhány hete új tréningbe került, most Nicolas Ensch gondjaira bízták, a kezdeti nehézségeken túl vannak már, úgy tűnik kezdik kiismerni, jó futást várnak tőle. Ő rendelkezik a mezőny legjobb időeredménnyel, saját rekordja 1:10,5. utolsó előtti futásakor kicsit gyengébb oldalát mutatta, utolsó versenyében viszont sokat jött előre, ez most akár tovább fokozódhat.

A futamról bővebben a napi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió

fotó:
http://www.travnet.se
http://www.equidia.fr

Olvass tovább!