Group 3-as nagydíj Vincennes-ben

Esélylatolgatás a szombati Kincsem+ futamhoz

2017. 01. 28. – szombat – 300.000.000 Ft

Kiemelt díjazású Group 3-as versennyel vár a Kincsem+ futam szombaton is. A 110.000 Euróra dotált futamban 15 indulónk lesz, a mezőny nagy része ismerős lehet a lóversenyt napi szinten követő fogadóknak. Hatalmas nevek a lovak, hajtók és trénerek tekintetében is, igazi nemzetközi szupersztár mezőny, mintegy melegítésképp a vasárnapi Grand Prix d’Amerique és a 3 milliárdos Szuperelőtt.

Véleményünk: Aubrion du Gers (8) – Bolero Love (3) – Charly du Noyer (2) – Sauveur (13) – Trebol (4)

Aubrion de Gers (8) félelmetes szezonon van túl, 10 elsőséget szerzett, ami tényleg nagyon ritka, főleg ezen a szinten, ráadásul 2100-2950 méterig tett tanúbizonyságot csodás képességről. Pályafutása során 712.460 Eurót keresett már istállójának, most pedig az ötödik győzelem megszerzésére készül. Kiemelt favoritunkról fontos információ, hogy saját egyéni rekordját is a szombati távon (2100 méter) szerezte, 1:11,1-et ügetve. Jean-Michel Bazire érthető módon nem adja át senkinek a hajtószárat. A Mester elégedett lova munkaformáival, elmondta, hogy 3 hete kezdték meg a felkészülést, ez a verseny pedig kiemelt célként lebegett a szeme előtt. Minimális bizonytalanság azért természetesen van benne a hosszú pihenő miatt, mégis bízik lova klasszisában.

bolero-love_ZWN6ZAYIAwAHBoléro Love (3) Gabriele Gelormini kezében több remek helyezést szerzett már, ezért ezúttal is ő fogja hajtani Sébastien Guarato idomítottját. A hatéves Love You apaságú mén 2016 októberében együtt futott a Group 1-es Ötévesek Európa Bajnokságában, a világ egyik legjobbjának tartott ügetőjével, Bold Eagle-lel, a Grand Prix d’Amerique legnagyobb várományosával, és mindössze egy hosszra maradt el tőle. Az elmúlt néhány futásánál előfordultak nála hibázások, esetében ez évente 1-2 alkalommal jelentkező probléma, reméljük ebben a versenyben már nem lesz gond.

Charly du Noyer (2) sajnos idei első versenyében a diszkvalifikálás sorsára jutott. Tavaly az év végén Group 1-ben “teljesített szolgálatot” és harmadik helyezést szerzett a Criterium Continental-ban. 2016-ban megnyerte a Négyévesek Kritériumát (Group 1), háromévesen a Háromévesek Kritériumát (Group 1), igazi szuperklasszis aki nem fogja megkönnyíteni a fent említett két ellenfél dolgát.

Sauveur (13) svéd vendég, második francia versenyére készül. Björn Goop idomításában áll és természetesen ő is fogja hajtani. 2100 méteren nagyon jól fut, Jarlsberg-ben 100.000 Euró feletti versenyben győzött, akkor Rod Stewart-ot (11) és Rocky Winner-t (9) is maga mögé tudta utasítani. Hazájában többször kikapott még a Jarlsberg-i győzelmeket megelőzően, Group 1-ben is volt második, egyértelműen ő is a szuperklasszisok táborát erősíti.

Két lovat emelnénk még ki a mezőny két széléről. Egyikük Dante Boko (1), aki egyértelműen a legjobb idővel rendelkezik 1:09,2, viszont szeptember óta nem teljesít jól. Korábbi formáival komoly esélye lehetne. Másik kontra ló lehet Arazi Boko (15), folyamatosan fenntartja az érdeklődésünk 2. helyezéseivel, ezen kívül Jean-Michel Bazire, mint korábbi hajtó is elismerően nyilatkozott róla.

A futamról bővebben a vasárnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 15:15-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
https://pbs.twimg.com
http://www.letrot.com/

Olvass tovább!