3.000.000.000 Ft Szuper Jackpot a vasárnapi versenynapon

Vasárnap galopp szezonzáró a Kincsem Parkban. A versenynap fogadási szempontból is igen csábító, hiszen a magyar futamokra 1.000.000 Ft TÉT jackpotot ajánlott fel a totalizatőr, emellett újabb 3.000.000.000 Ft-os Szuper Jackpot várja a Kincsem+ futam játékosait. Ha ez még kevés lenne természetesen a szokásos 300.000.000 Ft-os Külön Nyereményt is hazavihetik, ha szerencsésen eltalálják az első 5 helyezettet helyes sorrendben.

Ezen a napon Paris-Vicennes lesz a francia helyszínünk, ahol a nap során több kiemelkedő Group versenyben lépnek pályára az ország legjobb ügetőlovai. A francia programban kilenc futamra van kilátás, ezek között három lehetséges Kincsem+ futamot találhatunk, ahol az összdíjazás mellett az indulók száma is adott lehet. A nap második futama a Group 2-es Prix Jacques de Vauloge lesz. Több ismert lovat neveztek, itt lehet majd többek között: Dahlia du Rib, Diablo du Noyer, Django Riff és Dollar Macker is.

Ha lehet még izgalmasabb mezőny várható az Epique Series au trot sorozatot elindító Prix de Bretagne-ban. A jelenleg 37 nevezett ló közül 19-en maradtak fenn az első rostán, közülük szemezgetünk. Igazi legendákat találunk, itt lehet a teljesség igénye nélkül: Propulsion, Tagada Tagada, Belina Josselyn, Anna Mix, Bird Parker, Tiego d’Etang és még számos fantasztikus képességű ügető.

propulsion-620x331Az amerikai tenyésztésű Propulsion (képünkön) 2015-ben indította el fantasztikus sorozatát, Svédországban. Első versenyeit alacsonyabb kategóriákban futotta hiba nélkül teljesített, a menedzsment fokozatosan egyre nehezebb feladatokat adott számára, de nem lehetett kifogni rajta. Első Group versenyét, a nemzetközileg is magasan jegyzett Finlandia Ajo-t (190.000 Euró) is megnyerte ezzel pályafutása 6. győzelemét szerezve meg zsinórban. Következő versenyében „csak” 3. lett Timoko és Resolve mögött, ezt követően pedig a méltán híres Elitloppet-ben (562.425 Euró) futtaták meg, ahol szép helytállással 5. helyen végzett. Ezt követően még számos nagyversenyben indult és még három Group 1-ben tudott győzni.

Itt lehet Emmanuel Varin idomítottja, a sokak számára jól ismert Tagada Tagada. A 615.480 Eurós össznyereménynél járó fantasztikus kanca idén már egy leheletnyivel gyengébben teljesít, ezért döntően alacsonyabb kategóriákban versenyeztették, így begyűjtött 6 győzelmet, viszont még így kilenc évesen is összejött számára néhány siker 2016-ban is, köztük egy Group 3-as.

Bird Parker csakis a legjobbakkal áll ki, ebben az évben hét Group versenyben futott, nyert Group 2-t Vicennes-ben és Enghien-ben, emellett 5 értékes helyezést szerzett a legmagasabb szinteken. Futott a Prix d’Amérique-ben és a Grand Prix de France-ban Bold Eagle-el és Timokoval együtt, előbbiben 7., utóbbiban pedig 5. helyen végzett.

A résztveők között találunk egy nagy visszatérőt. A kilencéves Tiego d’Etang megannyi versenyben bizonyította már rátermettségét, ezt a versenyt pl.: 2014-ben megnyerte. 2016-ban kevesebbszer láthattuk pályára lépni, de még így is több szép sikeres szereplését emelhetjük ki. Futott a Prix de l’Attlantique-ban 2. lett a Group 1-es, Lionel mögött, Caenben Group 3-ban, akkor csak Bird Parkernek és Un Mec d’Héripré-nek sikerült megelőznie. Pályafutása során 15 alkalommal haladt át elsőként a célvonalon, emellett 22-szer volt helyezett, legnagyobb sikerei: Prix de Normandie (Group1) győzelem, valamint második helyezett lett a világ egyik legjobb lova, Ready Cash mögött a Grand Prix de Paris-ban (Group 1).

Vasárnap futják egyébként a 130.000 Euróra dotált Group 2-es Prix Annick Dreux-ot is, igazán színes programmal várjuk Önöket.

 

Olvass tovább!