Esélylatolgatás a hétfői Kincsem+ futamhoz

2016. 10. 17. – hétfő – Jackpot: 300.000.000 Ft

Hétfőn az ügetőlovak lesznek főszerepben, hiszen a mai Kincsem+ futamot Enghien-ben rendezik 2150 méteren. A verseny összdíjazása a megszokott kiemelt hendikepnek megfelelő (54.000 Euró). Tizenhat rutinos”öregló” a startnál, jelen lesznek a legjobb hajtók is, izgalmas futamnak nézünk elébe.

Véleményünk: Ah Quel Micha (13) – Perfect Power (11) – Opitergium (8) – Ungaro Jet (4) – Radieux (3)

Ah Quel Micha (13) kiemelkedő esély annak ellenére, hogy utóbbi három futása nem sikerült neki, hosszabb távokon. Májusban 2100 méteren kétszer is remekül futott (1. 3. hely), ráadásul mindkét verseny nagyon hasonló besorolású volt. Most kedvező beállítása és a pálya hosszú egyenese is segítheti.

Perfect Power (11) vegyesen fut, több rossz helyezését legutóbb egy korrekt 3. hellyel feledtette, hosszabb távon, ugyanakkor ezen a pályán télen rövidebb távon is megmutatta mi rejlik benne. Ezúttal Jean-Michel Bazire lesz a társa, aki még tovább segítheti előre.

Opitergium (8) hasznos ló, sosem hibázik, ráadásul mindig hűen adja tudását, jelenlegi beállítása mellett a helyezettek közé várhatjuk. Új tréningbe került, egyedüli hátráltatója a külső startszám lehet.

Ungaro Jet (4) Erick Raffin-nal indul. Az idomár véleménye: ” Feurs-ben kicsit sokallta a távot, de még így sem okozott csalódást. Ez a pálya és a táv is mellette szól, véleményem szerint a rekordját is tudja jelen pillanatban, így számolni kell vele a finisben. ”

Radieux (3) esetében is a korábbi formákra érdemes figyelni, ugyanis augusztusban remek formában volt. Lutfi Kolgjini, idomár: “Radieux (3) utolsó két fellépése sajnos nem sikerült. Ennek ellenére komoly bizalommal fog nekivágni a távnak, hiszen kiváló formának örvend. A startszáma is nagyszerű, akár a győzelmet is bezsebelheti.”

 

 

Olvass tovább!