Női Amatőrlovas EB a Kincsem Parkban

Szeptember 10-én, szombaton tartották a Női Amatőrlovas Európa Bajnokság első két versenyét. Az idei mezőnyben több lovas neve már ismerősen csenghetett, hiszen tavaly is jelen voltak a versenyen, néhányan pedig egyéb versenyekben is lovagolnak időnként hazánkban. 11 ország képviseltette magát az eseményen: Ausztria – Carolin Stummer, Csehorszáh – Tereza Grbavcicová, Franciaország – Amanda Zetterholm, Írország – Jeannie Cook, Nagy Britannia – Amie Waugh, Németország – Olga Laznovska, Norvégia – Thea Hofossaeter, Svájc – Yvonne Donzé, Svédország – Nathalie Johnsson, Szlovákia – Petra Cintulová.

tíriaHazánkat az amatőrök ranglistáját vezető Gönczi Rebeka képviselte. Remek napot zárt a tehetséges lovas hölgy, másodikként végzett az EB első futamában, sajnos a második összecsapásban lova az állatorvos rendelkezésére nem indult, de még így is a negyedik helyen állt a nap végi összesítésnél. Szombaton több versenyben is indult itthon és bravúros lovaglással ismét begyűjtött egy elsőséget is Tíriával, ráadásul komoly küzdelemben, a Dethrone Hendikepben.

Fogadási szempontból is ez a futam sikeredett a legizgalmasabbra (Befutási sorrend: I. 1-es Tíria II. 3-as Baltiomore III. 9-es Classic Girl), a következő osztalékok születtek: TÉT-re: 3.720 Ft-ot, BEFUTÓ-ra: 40.170 Ft-ot, HÁRMASBEFUTÓ-ra pedig 171.540 Ft-ot lehetett felvenni a kasszáknál!

dragonhunterA napi főversenyt a BBAG Baden Baden Díjat Maronka Gábor idomítottja, Dragon Hunter (ifj. Kozma István) nyerte, második helyen Mayday (Stanislav Georgiev), harmadikként pedig Jack the Giant (Jozef Parigál) végzett.

Az EB másnap Pozsonyban folytatódott, ahol szintén két versenyben szálltak harcba a lovashölgyek. Itt már sajnos nem állt Magyarország mellett a szerencse, az első futamban 10. a másodikban pedig a 7. helyen végeztünk.
A nap végén a következő eredmények születtek:

I. helyezett: Yvonne Donzé – Svájc – 61 pont
II. helyezett: Nathalie Johnsson – Svédország – 44 pont
III. helyezett: Jeannie Cook – Írország – 42 pont
IV. helyezett: Tereza Grbacvivová – Csehország – 37 pont
V. helyezett: Amie Waugh – Nagy-Britannia – 36 pont
VI. helyezett: Amanda Zetterholm – Franciaország – 35 pont
VII. helyezett: Gönczi Rebeka – Magyarország – 32 pont
VIII. helyezett: Olga Laznovska – Németország – 27 pont
IX. helyezett: Carolin Stummer – Ausztria – 24 pont
X. helyezett: Petra Cintulivá – Szlovákia – 22 pont
XI. helyezett: Thea Kristine Hofossaeter – Norvégia – 16 pont

titanvilleVasárnap is számos szép osztalék született az ügetőn. A nap legszebb hármasát rögtön az első futamban, a Grammofon Díjban született, melyet Tarita Teriipia AT (Dejan Katanic) nyert meg. Befutási sorrend: I. 8-as Tarita Teriipia At II. 3-as She’s Vivienne III. 2-es San Francisco. Az osztalékok pedig a következőek: TÉT-re 3.720 Ft-ot, BEFUTÓ-ra 181.110 Ft-ot, HÁRMASBEFUTÓ-ra pedig 611.460 Ft-ot lehetett nyerni.

A nap főversenyét, a Csepeli Barátok Köre Díját Titan Ville (Fazekas Imre) nyerte Oldtimer Diamant (Vezér Emese) és Henrik Ibsen A.T. -t megelőzve.

Fotók:
Kovács Gábor

Olvass tovább!