Esélylatolgatás a csütörtöki Kincsem+ futamhoz

2016. 09. 08. – csütörtök – Jackpot: 1.455.000.000 Ft

Már most hangolódhatnak a hétvégi chantilly-i nagymeetingre, hiszen ma is itt futják majd a Kincsem+ futamot. 17 hároméves indulót számlál a mai futam, a verseny távja 1900 méter. A teljes elit lovas gárda képviselteti ma magát a helyszínen, kiegyenlített komoly küzdelemre van kilátás.

Véleményünk: Orfeas (2) – Jasmiralda (6) – Indecence Choisie (1) – Little Ghetto Boy (11) – Isacc (14)

00104807-067-scoopdyga_ORFEASA lovifogadás első tippje Orfeas (2), egy Galileo apaságú mén, két alkalommal futott hasonló kategóriában, melyből egyszer győztesen, utoljára pedig placcon végzett. Olivier Peslier idén szinte állandó lovasa volt, az összeszokott párosnak még nem jött össze a közös győzelem, most itt egy újabb lehetőség, hogy kiköszörüljék a csorbát.

Jasmiralda (6) szintén kimagasló esély, fiatal lovasa Theo Bachelot idén öt alkalommal lovagolta. Tavasszal és nyár elején magas szintű versenyekben futott Deauville-ban (1900 méter) és Saint-Cloud-ban (2100 méter). Ezt követően trénere rövidített a távon és visszatette 1900 méterre, melyet júniusban egy győzelemmel hálált meg a ló. Érdekes módon a következő erőpróba gyengébben sikerült (10. helyezés), viszont utolsó versenyében nem, hogy kisebb, hanem ismét magasabb kategóriában indították, és remek visszatérést láthattunk csupán két héttel később, Jasmiralda 4. helyen végzett.

Indecence Choisie (1) top súlya (60) ellenére komoly sansz lehet. A Kendargent apaságú kanca mindig közel végez, utoljára már a dobogó alsó fokára is fel tudott állni. 80.000 Eurós összdíjazású futamban is megállta a helyét májusban, kicsit hosszabb távon (2100 méter) Olivier Peslier-vel. Trénere elismerően, bár kissé félszegen nyilatkozott róla, csak a top súlytól fél.

Little Ghetto Boy (11) és Christophe Soumillon kettőse is komoly figyelmet érdemel. Idén először kapja meg a lehetőséget Little Ghetto Boy lovaglására, aki Hugo Journiac-al sem volt eredménytelen, igaz április óta nem sikerült nyernie. Változatos távokon futott, döntően kisebb kategóriákban (27.000 Euró), kemény feladat lesz, viszont remek lovasa és kedvező beállítása (56,5 kg) viszont segíti.

Isacc (14) az ötödik tippünk. Idén öt futásából kétszer is nyert 2000 és 2125 méteren, igaz alacsonyabb szinten. Utoljára augusztus 18-án versenyzett és közel is végzett a 60.000 Eurós deauville-i megmérettetésen, ötödik lett. Nagyon korrekt nyilatkozatot kaptunk Ludovic Gabin-tól a ló menedzserétől, aki elmondta, hogy utolsó versenyében kicsit sokat kértek a Isacc-tól, most más taktikai utasítást fog kapni Mikhael Barzalona.

Kontra lovakat ezúttal is találunk bőven, ilyen lehet Penjack (4), aki utolsó versenyét megnyerte ilyen szinten, akár duplázhat is, Ipanemo (7), aki kisebb kategóriákban zsinórgyőzelmeket aratott, de ott lehet a helyek egyikén Super Ridge (8) is, aki minden versenyében pénzért fut, beérik mostanra a sikere? Meglátjuk.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

Fotók:
http://www.canalturf.com/
https://drscdn.500px.org/

Olvass tovább!