Esélylatolgatás a csütörtöki Kincsem+ futamhoz

2016. 08. 25. – csütörtök – Jackpot: 1.245.000.000 Ft

Izgalmas gátverseny lesz a csütörtöki program Kincsem+ futama Clairefontaine-ben. A verseny távja 3600 méter, négyéves lovak indulnak majd az igen előkelő, 95.000 Eurós összdíjazásért, összesen 18-an.

Véleményünk: Sainte Turgeon (3) – Quick Davier (1) – Malibas (12) – Max do Brazil (2) – Campero (5)

A lovifogadás első tippje Sainte Turgeon (3) Dieppe-ben legutóbb győzött 3400 méteren és korábbi szereplési is pénzes helyeket értek, stabil ló, még magasabb kategóriában is megállja a helyét. Patrice Quinton, a ló trénere folyamatos javulásáról számolt be, bízik lovában.

Második sansz Quick Davier (1) szintén győzelem után van, júliusban Meranoban ért el szép sikert 3800 méteren, előtte is minden esetben dobogós volt. Mostani versenye felhozóként szolgál majd egy későbbi komolyabb Group 2-re, bizonyára jó futását várhatjuk.

Harmadikként Malibas-t (12) említjük, tehetséges lovasával Jacques Ricouval kiváló helyzetben várhatják az indítást. Malibas még csak négyszer futott, reményteljesnek tűnik, sorsdöntő lehet számára ez a futás.

Negyedik sansz Max du Brazil (2) pályafutását egymás után két nyeréssel kezdte, ezért trénere nehezebb versenyek elé állította, harmadik-negyedik alkalomra ezek még túl nehéznek tűntek, most azonban itt az újabb lehetőség.

Ötödik esély Campero (5) lehet, stabil formákat futó ló, még nyeretlen ugyan, de már háromszor is dobogón végzett. Trénere rendkívül korrektül nyilatkozott lováról, elmondta, hogy őszre várja top formáját, amikor egy komoly auteuil-i versenyben kell bizonyítania, ugyanakkor felkészülési fázisa már most igen reményteljes beleférhet egy helyezés.

Air Force Royal (15) sikerét sem lehet kizárni, több dobogós helyezésével bizonyított már.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
www.coursesetelevage.com

 

Olvass tovább!