Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz

2016. 08. 23. – kedd – Jackpot: 1.215.000.000 Ft

Továbbra is őrült erővel dübörög Deauville, a napi főverseny egy Group 3-as lesz 130.000 Eurós összdíjért, viszont az indulók száma (6 ló) miatt egy komoly hendikep futam lesz a napi Kincsem+ verseny, ahol 16-an mérkőznek majd meg. A táv 1900 méter.

Véleményünk: Zeppelin (3) – Cafe Royal (5) – No Mood (9) – Noray (4) – Good Smash (7)

ZEPPELINElső tipp Zeppelin (3) utóbbi két futásakor bombaformában volt, ismét megszokott lovasát kapja, a championjelölt Pierre-Charles Boudot. Ez a táv nagyon fekszik neki, volt nyerő majd második is 28.000-30.000 Eurós kategóriában. Legutóbb ilyen szintű hendikepben gyengén futott, de nyerő formája segíti. Trénere bízik benne, komoly favorit: 3/1-hez adják.

Másodikként Cafe Royalt (5) említjük, mint komoly esélyes ló, hiszen rendszeresen főszereplő, mérlege idén: 4 start, 3 második-, egy hatodik helyezés. Minden esetben ebben a kategóriában, vagy még magasabb szinten versenyzett, 100-200 méterrel hosszabb távokon. Érdekesség, hogy állandó lovasa helyett most Vincent Cheminaud kap lehetőséget, kíváncsian várjuk, hogy a tehetséges és köztudottan kiugró fizikumú lovas győzelemre tudja-e segíteni. Megbízható, formáit stabilan megfutó ló 6/1-hez adják.

Harmadik esély a jelenlegi állás szerint a Wertheimer & Frere istálló tulajdonában álló No Mood (9). Lovasa a championátusért eredményesen harcoló Maxim Guyon, többször lovagolta, általában rosszabb passzban volt az ötéves mén, így együtt még nem sikerült átütő sikert elérniük, itt az alkalom, hogy egy jobb hellyel, vagy akár győzelemmel szépítsenek. No Mood inkább rövidebb távon (1600 méter) futott a korábbiakban, viszont utolsó futásakor úgy tűnt nem lesz gond a hosszabb távval sem, kérdés, hogy ezen a szinten tud-e tovább javulni, 5/1-hez adják.

Noray (4) a negyedik esélyes lovunk, világklasszis lovasával Christophe Soumillonnal. A négyéves mén mindig közel végez és tavaly ilyen távon Deauvillben és győzött is még komolyabb szinten is. Idén még csak kétszer futott, télen nem tudták dolgozni betegségei miatt, idei formái alapján reálisan helyezést várhatunk tőle, a győzelemhez szükség lenne a hároméves formáira.

Ötödik tippünk Good Smash (7) és Stefan Pasquier párosa. A négyéves herélt idei szezonjában szinte kivétel nélkül hasonló osztályban szerepelt, nem mondhatjuk, hogy eredménytelen, hiszen van két pénzes helyezése, ugyanakkor a dobogót még nem sikerült elérnie. Trénere Christian Delchet-Sanchez lát fantáziát lovában, ugyanakkor a verseny alakulásában látja a siker kulcsát. Helyezésére számíthatunk 15/1-hez adják.

Kontra lehet nagy súlya ellenére Cayambe (2), igaz a sikerhez javulnia kell, hasonló ló Dark Wave (11) lehet, aki ebben az osztályban is eredményes volt, neki a táv lesz újdonság.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.canalturf.com/
http://france.fr/

Olvass tovább!