Akaba történelmet írt és vezeti a Nemzeti Galopp Ligát

2017. 05. 21 – vasárnap

A hétéves Akaba vasárnapi sikerével Akaba történelmet írt és vezeti a Nemzeti Galopp Ligáténelmet írt hazánk egyik legnagyobb és legpatinásabb versenyének, a Millenniumi Díjnak a harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.
A futamot az államalapítás ezredik évfordulóján rendezték meg először 1896-ban. Az 1800 méteres nagydíj erősségét jól jelzi, hogy eddig csupán Rascalnak sikerült tripláznia még az 1900-as évek elején. Az újabb háromszoros bajnokra, több, mint száz évet kellett várni. Siklósi Tamás Tulajdonos lova, 2014 és 2016. után ismét győzött, mellyel történelmet írt és bekerült a hazai lóversenysport aranykönyvébe. A 7,5 millió forintos díjazású versenyben Hajdi Lajos idomár lovát az istállólovas, Stanislav Georgiev lovagolta. Akaba ezzel a sikerével toronymagasan vezeti a Nemzeti Galopp Ligát.
„ – Nagyon boldog vagyok! Köszönettel tartozom mindazoknak, akik Akaba sikerében hittek és dolgoztak érte. Hétévesen egy ekkora bravúrt, csak a legjobbak tudnak elérni.” – mondta kissé megilletődve Siklósi tamás Tulajdonos a díjátadást követően.
Akaba a történelmi siker után a tervek szerint a Derby és Kincsem Film Fesztiválon fog futni július 2-án.

Olvass tovább!