Nemzetközi mezőny a csütörtöki Kincsem+ futamban

2017. 03. 02. – csütörtök – Jackpot: 300.000.000 Ft

A csütörtöki Kincsem+ futamban az “öreg lovak” kerülnek célkeresztbe. A hétéves és idősebb lovaknak kiírt B kategóriába sorolt versenyben 16 indulónk lesz, a teljes mezőny 2700 méterről fog fordulni.

Véleményünk: Cash Gamble (9) – Bad Boy du Dollar (3) – Orient Horse (15) – Bolide Jenilou (14) – Vacate Money (16)

Cash Gamble (9) korunk egyik legjobb ügetőménjétől, Ready Cash-től származik és láthatóan bőven örökölt is képességet tőle. 2016. második felében szép sikereket ért el, győzött Vincennes-ben 2100- és 2850 méteren is. 2017-es szezonját is remekül kezdte meg, eddig 100%-os mérleggel rendelkezik, egy futás-egy győzelem. Több crack hajtó is “küzdött már a kegyeiért”, eddig úgy tűnt, hogy Jean-Michel Bazire kezeiben teljesít legjobban, ezért trénere ismét az ő gondjaira bízza.

Bad Boy du Dollar (3) is többször bizonyította már rátermettségét, melyet megannyi győzelemmel támaszthat alá, ugyanakkor előfordult már, hogy egy sikeres versenyt követően mélyen forma alatt futott. Sylvain Roger idomárhajtó úgy látja, hogy bár a nemzetközi társaság igen acélos, mégis munkában olyan jól mozog, hogy ott lehet a helye a végső hajránál.

Orient Horse (15) 2016-ban elképesztő volt, 6 győzelmet szerzett nemzetközi mezőnyökben. Idén két futása volt Vincennes-ben, mindkét esetben Kincsem+ versenyben láthattuk. Ezekben kicsit erősebb lovakkal került össze, elképzelhető, hogy ez okozta a két 5. helyezést. Pierre Levesque állandó hajtója, elmondta, hogy a hosszú távval nem lehet gond, amit a korábbi hosszabb távú versenyei is bizonyítanak. Az első 5 helyezett közé szeretnének kerülni.

Boldie Jenilou (14) utolsó két versenyében mutatott formájánál volt már jobb 2016-ban. Trénere óvatosságra intett minket, nyilatkozatában azt a “fülest” adta, hogy ne a két gyengébb versenye alapján ítéljük meg, mert mindvégig a mai futamot tartották szem előtt a 2017-es versenykarrier felépítésekor. A Mester nagyon elégedett a mai beállítással, bízik benne, hogy az erős mezőny sem okoz majd gondot.

Vacate Money (16) esetében friss formákról számolhatunk be, 2017-ben már három versenye volt, egy győzelme és egy 2. helyezése is van már. Sajnos emellett utolsó versenyében nagyon balszerencsésen futott. Hiba lenne egy rossz szereplés alapján megítélni, utolsó helyezetlen versenyénél mindenképpen sokkal jobb helyezést várhatunk el tőle. Kedvező a beállítása, bízzunk benne, hogy most kárpótol minket.

A futamról bővebben a napi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió

fotó:
https://www.travronden.se

Olvass tovább!