Bold Eagle kész történelmet írni

Esélylatolgatás a vasárnapi Kincsem+ futamhoz

2017. 02. 26. – vasárnap – Jackpot: 300.000.000 Ft + 300.000.000 Ft Külön Nyeremény 

Bold Eagle történelmet ír? 2016-ban szinte mindent megnyert már, amit lehetett, most azonban olyan erőpróbára készül, ami az előző szezonban még neki sem sikerült. Vasárnap futják a 4150 méteres Grand Prix de Paris-t, a francia ügetősport Hármas Koronájának utolsó ágát, melynek első számú esélyese a szuperultraklasszis Bold Eagle. A fogadók most szerencsés helyzetben vannak, hiszen mindössze 13 indulóval kell számolniuk.

Véleményünk: Bold Eagle (13) –  Belina Josselyn (8) – Lionel (6) – Briac Dark (3) – Bird Parker (9)

Bold Eagle (13) csodákat hajt végre, folyamatosan első esélyként emlegetik, hiszen mostanra 37 futásból 32-re hízott győzelmeinek száma, közel 3 millió eurót keresett, tulajdonképpen minden lehetséges versenyt megnyert már amit lehetett, de a Hármas Korona elhódítása még neki sem sikerült. Ezt a díjat sokan a lehetetlen kategóriába sorolják, ami nem is csoda, Franciaországban mindössze 3 lónak sikerült eddig a történelem során. 2016-ban már nagyon közel járt, de akkor második helyezést szerzett ebben a versenyben, most itt a lehetőség, hogy 41 év után újabb Hármas Korona győztest ünnepelhessen a nagyközönség.

Belina Josselyn (8) Jean-Michel Bazire oldalán készül Bold Eagle-t maga mögé utasítani. A hatéves kancával is mindig számolni kell, eredménysora a méneket megszégyenítő. 15 alkalommal haladt át elsőként a célvonalon, több, mint 1.000.000 eurónál jár már, emellett második lett idén a Grand Prix d’Amérique-ben. Egy biztos, Mesterével azon lesznek, hogy Bold Eagle-t megverjék.

Lionel (6) a verseny címvédője, ő azon ritka tehetségek közé tartozik, akinek sikerült legyőznie Bold Eagle-t ráadásul pont ebben a versenyben. A csodálatos küllemű sárga mént ezúttal is Örjan Kihlström kíséri el, újra összejöhet a bravúr. Daniel Redén idomár tart tőle, hogy a tavalyi sikert nem tudják megismételni, így már a második hellyel is elégedett lenne.

Briac Dark (3) a Prix d’Amerique-en 5. helyezett lett, a Grand Prix de Belgique-et viszont sikerült megoldania Lionel-t és Akim du Cap Vert-et is maga mögé utasította. A legtöbb tipster a helyezettek közé várja, Thierry Duvaldestin szerint pedig abszolút friss formával várja a versenyt, ezen túl úgy látja, hogy a hosszabb táv még tovább segítheti. A Mester szerint Bold Eagle és Belina Josselyn a két komoly ellenfelük.

Bird Parker (9) legutóbb a Prix d’Amerique-en helyezetlen volt, viszont azóta nem futott, komoly előny lehet a hosszú pihenő egy ilyen nagy erőpróbán. Tavaly 4. lett, ezért holnap új taktikát fognak alkalmazni, Philippe Allaire elégedett lenne, ha ismét hozná tavalyi eredményét.

A futamról bővebben a napi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 15:15-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió

fotó:

Home

Olvass tovább!