Björn Goop-ra figyel egész Vincennes

Esélylatolgatás a csütörtöki Kincsem+ futamhoz

2017. 02. 16. – csütörtök – Jackpot: 300.000.000 Ft

Nemzetközi összecsapásra kerül sor Vincennes-ben, ahol most kizárólag mének futhatnak. A Kincsem+ futamban a versenykiírás szerint hétéves és idősebb lovak vehetnek részt, ugyanakkor a külföldi tenyésztésűek is nevezhetnek, ezzel nehezítve a francia lovak helyzetét.

Véleményünk: Reckless (17) – Vic du Pommereux (14) – Tell Me No Lies (10) – Unbridled Charm (15) – Univers de Marzy (12)

Reckless (17) a legendás Björn Goop társa lesz, a Mester saját tulajdona. A hétéves Ready Cash apaságú ló extra hosszú távtól rövid távig mindenhol eredményes, hazájában Group 1-ben is többször volt dobogós. 2016. év végén kicsit már fáradtan mozgott, viszont idén már úgy tűnik “kicserélt ló”, remekül regenerálódott és 4. helyezést szerzett a Prix Jean-René Gougeon-ban (Group 3). A csütörtöki versenye jelentősen gyengébb lovakból áll össze, ha továbbra is hozza a jobb formáit, nyerhet.

Vic du Pommereux (14) megszokott társát, Franck Nivard-ot kapja, aki remekül érzi minden rezdülését, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az utóbbi 1. és 2. hely. Ez a táv tökéletes számára, és a vincennes-i pályát is kedveli, emellett jó pont, hogy nagyon stabil, szinte sosem hibázik. Ami a tudását illeti, 2015-óta nem futott Group versenyben, viszont a csütörtökihez hasonló nemzetközi összecsapásokban megannyi kiváló futást láthattunk már tőle. További javulás nélkül is ott a helye a helyezettek között, hanem a dobogó legfelső fokán.

Tell Me No Lies (10) a csütörtökihez hasonló Kincsem+ futamokban konkrétan megállásként számíthattunk rá, hiszen távtól függetlenül az ilyen képességű ellenfelek között mindig 2. 3. helyen végzett. December végén és januárban is megpróbálkoztak vele magasabb szinteken, egészen pontosan 105.000 Euróra dotált Group 3-as versenyekben, ahol már nem igazán tudott eredményes lenni, legalábbis nem a tőle megszokott módon. Most ismét sajátjai között fut, érdemes számolni vele az első három helyen.

Unbridled Charm (15) 2017-es első versenyében forma alatt teljesített. Az imént említett Tell Me No Lies-hoz hasonlóan korábbi versenyeiben a megbízhatóság mintapéldája volt. Nagyon hosszú kényszerpihenőt kapott, valószínűleg sérülés miatt, így most nem szabad leírni egy rossz futás után, szinte biztos, hogy jobban fog teljesíteni, mint legutóbb.

Univers de Marzy (12) kétszer is versenyzett már ebben az évben, mindkét alkalommal jó formákat igazolt, ezért két hét pihenőt kapott, ez remélhetőleg az előnyére válik. Tulajdonosa szerint a reggeli tréningeken jól mozog, úgy tűnik kiegyensúlyozott, legrosszabb esetben is a helyezettek közé várják.

A futamról bővebben a napi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió

fotó:
http://www.travnet.se
http://www.paris-turf.com/

Olvass tovább!