Ügető a Cote d’Azure-ön

Esélylatolgatás a pénteki Kincsem+ futamhoz

2017. 02. 10. – péntek – Jackpot: 300.000.000 Ft

A mai napon a Riviérán kerül megrendezésre a nap legfontosabb versenye, a Kincsem+ futam. A tét ma sem kevesebb, 300.000.000 Ft-ot tehet zsebre, aki jól tippeli meg az első 5 ló sorrendjét és eltalálja a Nyerő Plusz Számot is. Cagnes-sur-Mer-ben ötéves és idősebb francia tenyésztésű lovak versenyéért szurkolhatunk ma, a startnál 16 ügetőre számíthatunk.

Véleményünk: Cote Ouest (7) – Beerscott (13) – Boldie de Nuit (4) – Bridget Landemer (8) – Bebeto (1)

Scoop_069373_007_COTE_OUESTCote Ouest (7) rendszeresen versenyez ezen a pályán és láthatóan otthon is érzi magát, hiszen idén nyert is versenyt, emellett pedig pénzdíjas 4. helyezést is szerzett. Franck Nivard vállalta a mai hajtást, ami tovább javíthat az esélyeken. Január elején második helyen zártak és az ott elért formához nem kellene sokat hozzáadniuk. Legutóbb már sokkal jobb időeredményt tudhatott maga mögött, ami bizalomra adhat okot. Idomárja sejtelmes nyilatkozatában úgy fogalmazott: “Tudom, hogy mire van szüksége ahhoz, hogy ezúttal előrébb végezzen..és ennek megfelelően készült a pénteki futamra”. Reméljük bejön majd a taktika…

Beerscott (13) folyamatosan az első díjért csatázik és általában ő kerekedik felül, négy futás három győzelem a mérlege, bárki örülne egy ilyen eredménysornak. Idei első versenyét győzelemmel kezdte, most sincsenek kisebb tervei a menedzsmentnek, egy biztos, meg fogják nehezíteni a favorit dolgát. Távbírása és képessége is megvan ahhoz, hogy győzzenek, trénere Arnaud Albert Chavatte maga fogja hajtani. A Mester úgy látja első esélyt képviselnek, hiszen 2017-es első versenyükben komoly ellenfeleket vertek meg.

Boldie de Nuit (4) 2017-ben egy versenyben állt starthoz, 3. helyezést szerzett, ami egy hónap pihenő után abszolút jó eredmény, főleg annak tudatában, hogy 2016-os utolsó futásakor rossz 10. helyen zárt. Van képesség a hatéves heréltben, ugyanakkor alkalmanként becsúszik egy-egy rossz helyezés, vagy egy hiba, vélhetően nem könnyű hajtás. Utolsó versenye szerencsétlenül alakult, David Bekaert szerint sokkal jobb eredményt is elérhettek volna. Annak fényében viszont, hogy rossz helyzetből kellett zárkózniuk a bronz is remek eredmény, tehát a Mester összességében elégedett volt. Ebben a versenyben is a dobogóra várhatjuk.

Bridget Landemer (8) már nem büszkélkedhet annyi jó helyezéssel, mint fent említett társai. A hatéves Quinoa du Gers apaságú kanca tavaly augusztus óta nem tudott versenyt nyerni. Utolsó versenyében 6. helyen zárt, ami ugyan az egyik leggyengébb pénzdíjnak számít Franciaországban, viszont kifejezetten jó kilométeridővel tette ezt, 1:14,2 ügetett. Ez a tény mindenképpen bizalmat ébreszthet bennünk, jobb helyezkedéssel sokkal közelebb is végezhet. Romauld Mourice örül a kedvező beállításuknak, alaptávról fordulva úgy látja elkaphatják az első öt hely egyikét.

Bebeto (1) sajnos esetenként bizonytalankodik, ami nagy kár, hiszen ha sikerül körbe hajtani mindig remek formákról tesz tanúbizonyságot. Pályafutása során négy alkalommal haladt át győztesen a célvonalon. Jean-Pierre Ensch nyilatkozatában elmondta, hogy felkészültségük alapján az első háromban kellett volna végezniük, a hibázás azonban közbeszólt. A nehéz hajtású ló főleg a start pillanataiban szokott gondot okozni hajtójának, ha az első pár méteren túljutnak jó eséllyel küzdhetnek a helyezések valamelyikéért.

A futamról bővebben a napi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:

Olvass tovább!