Jön a világ legrangosabb ügetőversenye, a Grand Prix d’Amerique

Esélylatolgatás a vasárnapi Kincsem+ futamhoz

2017. 01. 29. –  vasárnap – Jackpot: 3.000.000.000 Ft + Külön nyeremény: 300.000.000 Ft

Január 29-én hazai és nemzetközi futamokkal várjuk Önöket. Ma délután Vincennesben a világ legjobb ügetői mérkőznek meg egymással, A hatalmas nagyverseny természetesen hatalmas pénznyereménnyel is jár, 3 milliárd forintos Szuper Jackpot, valamint 300 millió forintos Külön Nyereményt is lesz! A Grand Prix d’Amerique-en pályára lépni igazi kiváltság még a legjobb képességű lovaknak is, ugyanis rendkívül nehéz versenyekben kell magukat kvalifikálniuk a lovaknak ahhoz, hogy egyáltalán jelen lehessenek az 1.000.000 Euróra dotált futamban. Ahogy az minden évben megszokottá vált, teljes a mezőny, ezúttal is 18 indulóval kell számolnunk, nézzük az esélyeseket.

Véleményünk: Bold Eagle (17) – Lionel (6) – Propulsion (4) – Timoko (18) – Bird Parker (10)

Bold Eagle (17) jelenleg a világ legjobbjának tartott ügetőló. Csakis szuperlatívuszokban emlegethetjük a nevét. Ő a futam címvédője, tavaly ő nyerte a patinás nagydíjat, emellett pedig számtalanszor nyert a 2016-os évben, természetesen mindig a legjobbak között versenyez. A francia tenyésztők minden évben megpróbálnak újabb és újabb klasszisokkal előrukkolni, de ilyen „csodalovat” nagyon ritkán- talán évtizedenként egyet-egyet sikerül reprodukálni. Egyértelműen a legjobb ló, ritkán mondhatjuk ezt, de papíron verhetetlen!

Lionel (6) szintén a kiemelt elit lovak közé tartozik. A norvég tenyésztésű mént ezúttal is Matthieau Abrivard fogja hajtani, akivel decemberben Bold Eagle mögött végeztek. Hazájában, Norvégiában és  Vincennes-ben is kivétel nélkül nagydíjakban állt starthoz. Volt második, negyedik is, emellett gyengébb helyezéseket is elkönyvelhettünk a neve mellett.

Propulsion (4) utolsó versenyében Anna Mix-től kapott ki, viszont Princess Grif-et maga mögé tudta utasítani. Januárban visszaléptették a versenytől egy minimális sérülés miatt. Daniel Redén nagyon elégedett lova teljesítményével, komoly ellenfelekkel kell farkasszemet nézniük, de mindent el fognak követni a siker érdekében.

Timoko (18) a „leggazdagabb” ügető. elképesztő össznyereménnyel rendelkezik, jelenleg több, mint 4 millió eurót keresett, hozzá képest „Bold Eagle” több, mint 1 millió eurós hátrányban van. Björn Goop csodálatos tízévese tulajdonképpen mindent elért már, amit el lehet. Most készül a visszavágóra, hiszen minden évben jelen van a Prix d’Amerique-en. Tavaly 2. lett, ahogy legutóbbi versenyében is Bold Eagle mögött, Björn Goop szerit tízévesen is csodás formának örvend, számolnunk kell vele vasárnap!

Bird Parker (10) minden versenyében közel végzett, természetesen a legnagyobb nevek között, a győzelem azonban egy ideje elkerüli.  Nyereg alatt és sulkyban is hozza a tőle elvártat. Egy hete Deuville-ban készül, Philippe Allaire szerint egyáltalán nem fáradt ki az elmúlt hónapok versenyeitől, frissen, felkészülten várja a startot. A Mester az első öt közé kerülést tűzte ki célul.

A futamról bővebben a vasárnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 16:05-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

Olvass tovább!