Cagnes-sur-Mer ad otthont a hétfői Kincsem+ futamnak

Esélylatolgatás a hétfői Kincsem+ futamhoz

2017. 01. 23. – hétfő – Jackpot: 300.000.000 Ft

2000 méteren csatáznak a hét első napján a négyéves telivérek. Helyszínünk a festői Cote d’Azure.

Véleményünk:Véleményünk: Time Shanakill (7) – Indecence Choisie (1) – Maskoor (6) – Silver Dollar (2) – Downeva (3)

Deauville - C3 - 06/01/2017Time Shanakill (7) a belga szupersztárral, Christophe Soumillon-nal indul, akivel októberben dobogós helyet szereztek Compiegne-ben. a Lord Shanakill apaságú mén tavaly is gyakran volt főszereplő, de már ebben az évben is bizonyította rátermettségét, január 6-án második helyezést szerzett, ezért érdemelte ki a favorit címet.

Indecence Choisie (1) top súlya ellenére is döntős esély. Folyamatos javulásban volt 2016 második felében, szinte csak pénzdíjas helyeket szerzett, októberben pedig már a dobogó második fokára is felkerült. Azóta pihenőt kapott, minden bizonnyal jó hatással lesz majd rá.

Maskoor (6) H. Al Maktum sejk egyik kiválósága. Visszakapja megszokott lovasát is Francois-Xavier Bertras-t, akivel a győzelmen kívül mindig dobogót sikerült szereznie. Háromszor volt második helyezett, ezért legutóbb lovascserét alkalmaztak nála, de ez nem hozta meg a kívánt hatást, így ismét saját lovasa lovagolja, nagyon érik már a győzelmük.

Silver Dollar (2) nyerése után 58,5 kg-os terhet cipel, de a másfél kg-os büntetés helyzetbe hozhatja, hiszen a győztes forma is segíti, könnyen elképzelhető akár a duplázás is. Természetesen az itt versenyző lovak már erősebb csapat tagjai, így egy újabb elsőséghez további javulásra lesz szüksége.

Downeva (3) utolsó három versenyét 2000 méteren futotta, a távbírást többszöri dobogós helyezéssel pedig bizonyította. Esetében is a nehezebb osztályba kerülés okozhat gondot, ismét újabb lovast is kap Fabien Lefebvre személyében. Ezúttal első hendikepjére készül, trénere elégedett a startbox számával is.

A futamról bővebben a vasárnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
http://www.geny.com/

Olvass tovább!