A Francia Riviérán versenyeznek a telivérek

Esélylatolgatás a pénteki Kincsem+ futamhoz

2017. 01. 20. – péntek – Jackpot: 300.000.000 Ft

Pénteken a szokott időben Cagnes-sur-Mer-ből jelentkezik a Kincsem+ futam, ezúttal a telivérekért lehet izgulni, akik 1500 méteres síkversenyben mérik össze tudásukat. A 16 lovas komoly díjazású D-kategóriás hendikep futamban 16 indulóra számíthatunk, köztük többeket már jól ismerhetnek.

Véleményünk: Nisham (2) – Longray (12) – Kayanne (5) – It’s All Class (4) – Lotus Garden (6)

Nisham (2) októberi második helyével vívta ki magának a favorit címet. Akkor is ezen a távon versenyzett, és két jelenlegi riválisát is megelőzte, Aprés l’Amour és Its All Class előtt végzett. Későbbi versenyeiben erősebb mezőnyökbe került, de még így is 4., 5. helyet szerzett. Jó hír, hogy akkor is hasonló terheket vitt, így a 60 kg-os top súly nem ismeretlen számára. Utolsó versenyében még a távját is visszavették 1300 méterre, most ismét a kedvencére kerül, ami tovább javítja esélyeit.

Longray (12) kiegyensúlyozottan teljesít 1900-on, első rövid távú versenyét január 2-án futotta, ami csodásan sikerült, hiszen második helyezést szerzett Deauville-ban. Alessandro Boti nagyon bátran fogalmaz, véleménye szerint lova még jobb lehet, még úgy is, hogy első gyep versenye lesz a pénteki.

Kayanne (5) tavalyi legjobbját egyértelműen Cagnes-sur-Mer-ben futotta, ez egy győzelem volt, 58,5 kg-os teherrel, aminél csak 1 kg-mal visz többet pénteken. December elején futott utoljára 3. helyezést szerezve, azóta pihent, több, mint egy hónapja volt regenerálódni. Patrick Khozian idomár csalódottan beszélt az utolsó futásról, szerette volna, ha legalább 2. helyezést tudnak elérni. Új lovast kap, emellett a 7-es startbox miatt is bizakodik.

Its All Class (4) győzelmek tekintetében gyenge évet zárt, ugyanakkor nagyon gazdag szezonja volt ami a pénzdíjas helyezéseket illeti. Állandó lovasa Guillaume Millet, akivel jól összeszokott párost alkotnak. November 13-án 2. helyet szereztek ezen a távon, ami arra mutat, hogy van keresnivalójuk ezen a pályán, megérdemelnének már egy győzelmet.

Lotus Garden (6) magasabb osztályban küzdött a tavalyi évben. Nem volt túl szerencsés szezonja, de néhány alkalommal azért el-el csípett egy-egy pénzdíjas helyet. 2016 januárjában nyert utoljára, most visszatérésére készül. A belga szupersztár, Christophe Soumillon miatt is érdemes játszani, szeptemberben lovagolta már, akkor a negyedik helyet tudták megszerezni.

Nehezebb helyzetben, de nagy formái révén akár helyzetbe is kerülhet Franck Foresi idomítottja Dry Martini, aki nyerést-nyerésre halmozott alacsonyabb osztályokban, maga a mester fogja lovagolni, őt a kontra játékosoknak ajánljuk.

A futamról bővebben a vasárnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:

Pronostic quinté et analyse des courses pmu


http://www.canalturf.com/

Olvass tovább!