Vigyázz! Kész! Szuper Jackpot!

Esélylatolgatás a vasárnapi Kincsem+ futamhoz

2017. 01. 14. – Jackpot: 3.000.000.000 Ft

Jön a várva-várt Grand Prix de Belgique, ahol a megnyerhető Szuper Jackpot összege 3 milliárd forint lesz! Természetesen híven a vasárnaphoz ezúttal a 300 milliós forintos külön nyereményt is elvihetik, ehhez nem szükséges eltalálni a nyerő plusz számot, elég a lovak helyes befutási sorrendje.
Visszatérve a futamhoz helyszínünk változatlanul Vincennes lesz, a tét nem kevesebb mint 120.000 Euró, tehát a besorolás ismét Group 2-es. A mezőnyben minden induló a Grand Prix d’Amerique-en való indulás jogáért, a kvalifikációjáért hajt.

Véleményünk: Bolero Love (9) – Call Me Keeper (3) – Charly du Noyer (5) – Briac Dark (2) – Oasis Bi (15)

bolero loveBoléro Love (9) folyamatosan a legjobb lovakkal versenyez, legutóbb a karácsonyi nagydíjban harmadik helyen végzett. A 2016-os esztendő második felében bérelt helye volt a dobogó lépcsőin, legnagyobb sikere a 2200 méteres Prix de l’Etoile trófeájának megszerzése. A 240.000 euróra dotált futamot nem adták könnyen, többek között a méltán híres Django Riff-et és Dollar Mackert is maga mögé tudta utasítani. Sébastien Guarato elégedett lovával, és a legutóbbi versenyben elért eredménnyel is, nagyon szeretné, ha ott lehetnének a világ leghíresebb és legmagasabb pénzdíjjal kecsegtető ügetőversenyében.

Call Me Keeper (3) utolsó versenyét megnyerte Pierre Vercruysse-el, ráadásul ezt a versenyt már 2017-ben teljesítette. Trénere ezúttal Björn Goop gondjaira bízza, minden bizonnyal az egyik legjobb kézbe kerül. A tavalyi év első felében csodás teljesítményt nyújtott, 6 versenyt nyert zsinórban és a év második felében is sikerült még néhány sikert összehoznia, több hiba mellett, de úgy tűnik ismét formába lendült, számolnunk kell vele!

Charly du Noyer (5) megszokott hajtójával, Yoann Lebourgeois-val indul. Az utóbbi időben nem tudott győzni, ellenben nagyon sok dobogós helyet hozott össze. Az év első felében szárnyalt, megnyerte a Négyévesek Kritériumát, amit természetesen Group 1-es díjért (240.000 Euró) futnak, emellett többször is első volt a célszalag átszakításánál. Két versenye közül végül a vasárnapit választotta Philippe Allaire mester, nagyon bízik benne, hogy az utóbbi gyengébb futásokat feledtetik.

Briac Dark (2) legutóbb hibázott és a verseny lefutása után a diszkvalifikálás sorsára jutott. 2016-ban kissé hektikus volt, bár az sem kizárt, hogy csak a szerencse faktor hagyta cserben. Minden versenyében jó lovakkal, erős Group versenyekben állt ki, jobb helyezéseket is szerzett, de győzni csak egy alkalommal tudott, a Prix de Rouen-ben. Thierry Duvaldestin magabiztosan nyilatkozott, bízik benne, hogy a kedvező beállítás a javukat szolgálja majd.

Oasis Bi (15) többször is kikapott Bjerke és Yonke pályáin, most visszatérésére készül. Igazi nemzetközi sztár, Svédországban, Olaszországban, Finnországban és Franciaországban is eredményesen versenyez. Stefan Petterson bízik a jó szezonkezdésben, hiszen tavaly 3. helyen végeztek itt is és a Prix d’Amerique-ben is.

A futamról bővebben a vasárnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 16:10-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
http://www.travnet.se/
http://www.equidia.fr/

Olvass tovább!