Európa kiválóságai mérik össze erejüket

Esélylatolgatás a szombati Kincsem+ futamra

2017. 01. 14. – szombat – Jackpot 300.000.000 Ft

Európa legjobb Group 2-es lovai futnak a mai Kincsem+ futamban, melynek a francia ügetőversenyzés leghíresebb pályája, Vincennes ad otthont. Kifejezetten előnyös helyzetben vannak a fogadók, ugyanis a gyakorta 18 lovas Kincsem+ futam ezúttal “csak” 14 lovat számlál!

Véleményünk: Traders (9) – Carat Williams (6) – Cobra Bleu (13) – In Vain Sund (2) – Treasure Kronos (11)

00107976-046-scoopdyga_TRADERSTraders (9) a francia tipsterek nagy kedvence. Eredményeivel jócskán rászolgált a favorit címre, ugyanis nem kevesebb, mint három alkalommal győzött zsinórban az év második felében. Istállótársa Cahal des Rioults (10) is részt vesz a versenyben, de papíron Traders képvisel jobb esélyt. Apja a világ legjobb fedezőménjének tartott Ready Cash, aki megannyi világklasszis utódot adott már.

Carat Williams (6) Gabriele Gelormini-vel indul és az igazat megvallva legalább akkora esélye van a győzelem megszerzésére, mint a fent említett Traders-nek. Karácsonykor már együtt léptek pályára Gelormini-vel, azonban valami miatt nem jött össze a kívánt siker, Carat Williams hibázott. Eredménysorán végigfutva hamar szembetűnik, hogy ő is sorozatnyerő, esetében a hosszabb és rövidebb táv is megfelelőnek tűnik, mindkettőn tudott már győzni.

Cobra Bleu (13) is komoly eredményeket elért Group ló, idomárjával áll starthoz. Pierre Vercruysse nyilatkozatában elmondta, hogy Cobra Bleu kezd megkomolyodni, ami nagyon jó hír a galoppok elkerülését tekintve. Tavaly áprilisban volt a legerősebb, akkor a Group 2-es Prix Phaeton mezőnyét sétálta le, köztük a mai riválisait, név szerint Clif du Pommereux-t, Caid Griff-et, Cocktail Meslois-t, Cahal des Riults-ot és Canari Match-et.

In Vain Sunf (2) második Vincennes-i szereplésére készül. A svéd kiválóság idén októberben debütált a Group 1-es Grand Prix de l’U.E.T.-ben, ahol a csodás 3. helyezést szerezte meg. Döntően rövid távokon volt eredményes, esetében kérdés, hogy mennyire tud alkalmazkodni a megszokotthoz képest 500 méterrel hosszabb távon. Idomárjától megtudtuk, hogy már két hete Grosbois-ban, az egyik legjobb francia tréningközpontban edz, folyamatosan hozzászoktatták a hosszabb távhoz és a nagy pályához, így vélhetően a távval sem lehet gond.

Treasure Cronos (11) szintén Svédországból érkezik, hasonlóképpen a második Vincennes-i versenyére készül. Karácsonyi futása hibátlan volt, győzött a Group 1-es Criterium Continental-ban, ahol több jelenlegi ellenfelét verte. Nagy kérdés, hogy mennyit kérnek majd tőle, hiszen már kvalifikált a Prix d’Amerique-re, Jerry Riordan oda készíti. A tréner meglepően bőbeszédű volt nyilatkozatában, elárulta, hogy az utóbbi időben nincs megelégedve lova tréningben mutatott teljesítményével, így nem is várja, hogy megnyerje a versenyt. Mindezek ellenére papíron nagy esélyű ló, és az is biztos, hogy kell a komoly felhozó verseny a január 29-i nagy futamra, a helyezések egyikére számíthatunk tőle.

A futamról bővebben a vasárnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 15:15-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
http://www.canalturf.com/

Olvass tovább!