Achour vagy Tom Roli viszi haza a pau-i trófeát?

Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2017. 01. 04. – Jackpot: 300.000.000 Ft

Nem vagyunk könnyű helyzetben, ugyanis a 17 lovas mezőnyben jócskán akadnak olyan lovak, akik képesek lehetnek a győzelem megszerzésére. Helyszínünk a csodás Pau lesz, ahol a kiemelt díjazású hendikep futamban a 16-os Clidan lejelentése miatt 17 indulóval kell kalkulálnunk.

Véleményünk: Tom Roli (4) – Achour (3) – Niquos (10) – Turkey Jackson (17) – Billy Hill (8)

Tom Roli (4) kiemelkedően teljesít, noha nem voltak zavartalan szezonjai, 2015-ben például csak egyszer léphetett pályára. Idén novemberben kezdte a szezont, második futására pedig már győzelmet tudott szerezni, melyet egy második helyezéssel folytatott. Korai (2014-es) formái alkalmassá tehetik arra, hogy ilyen erősségű mezőnyökben is megállja a helyét, három versenyében pedig úgy tűnt kiheverte korábbi sérülését, így a döntőbe várjuk.

Achour (3) a francia tipsterek nagy favoritja. Nagyon erős szezont kért tőle idomárja, Francois-Marie Cottin, aminek meg is lett az eredménye, hiszen egyre jobb lett, igaz könnyebb mezőnyöket kapott az év végén. Utolsó versenyében már a dobogó második fokára is felállhatott, 3800 méteren. Trénere szerint fekszik neki a pau-i versenypálya, kedveli a puha pályát, egy kis eső hozzásegítheti akár a győzelemhez is.

Niquos (10) nagyon egyenletesen teljesít, jól fut megannyi dobogós helyet gyűjtött be, ugyanakkor a győzelem régóta elkerüli. Fontos tényező, hogy valamennyi versenyében erős lovakkal nézett farkasszemet és sosem okozott csalódást, így a fent említett favoritokat meg is viccelheti. Eric Lecoiffier nem volt túl bőbeszédű, annyit elárult, hogy számukra is a mélyebb futófelület volna kedvező.

Turkey Jackson (17) szeptemberi bukását követően az októbert kihagyta, ellenben novemberben már teljes erőbedobással tudott küzdeni, második helyet szerzett Arnaud Duchene-vel a nyergében. Következő alkalommal már Pauban futott, a holnapi távon (3800 méter) és noha könnyebb mezőnyt kapott, csak negyedik tudott lenni. Trénere magabiztosan beszélt róla, véleménye szerint utolsó számát ismételve az első öt között lesz a helye.

Billy Hill (8) október után zsinórban kétszer is győzött, melynek következményeként erősebb osztályokba “kényszerült” magas beállítása miatt. Nagy megmérettetés lesz ez a hétéves heréltnek, aki 2014 óta nem futott ennyire erős lovak között, és a pau-i pálya is ismeretlen még számára. Bernard Goudot, a ló trénere mintegy “kikacsintva” a játékosokra úgy fogalmazott, hogy “garantálhatom a fogadóknak, hogy a ló jó formában van”-bízunk benne, hogy igaza lesz.

A futamról bővebben a vasárnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

Olvass tovább!