Franciák, norvégok vagy svédek?

Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz

2016. 11. 12. –  Jackpot: 300.000.000 Ft

Az óceán partjára kalauzoljuk el Önöket, helyszínünk a festői Cabourg lesz, ahol 16 ügetőló méri össze tudását. A D kategóriás futamban a francia tenyésztésű lovak mellett norvég és svéd tenyésztésű lovak is indulhatnak.

Véleményünk: Verso du Jaar (16) – Vaillant du Lamee (8) – Bazir Dimanche (7) – Vertiginous (15) – Variuso du Bouffey (1)

Vincennes - C6 - 29/05/2015Verso du Jaar (16) a mezőny legtöbb pénzt kereső lova, ugrásra nem igen hajlamos, ellenben váltakozó formákat mutat. Októberben nyert versenyt 2800 méteren, 32.000 Eurós összdíjazásban, ezt azóta nem sikerült megismételnie. Következő versenyében rosszul futott, nem tudott 7-nél jobb helyet megkaparintani, viszont utolsó versenyében már sokkal jobb versennyel jelentkezett. Ezt az eredményt Vincennes-ben sikerült megszereznie, saját rekordot futott, ráadásul sokkal erősebbek között lett harmadik. Bastien Michardiére tulajdonos-idomárhajtó patkolatlanul küldi csatába, döntős esélyt képvisel.

Vaillant du Lamee (8) időnként ugrásra hajlamos, egyébként kivételesen jó képességű lovat ismerhettünk meg benne, triplázott szeptember-októberben. Hosszú távon is nagyon eredményes volt, esetében a mezőny erőssége lehet kérdéses, ugyanakkor nyerő formája mindenképpen segíti. Pozitív, hogy nemcsak különböző távokon, de eltérő pályákon egyaránt jól fut, jó alkalmazkodó képességét kamatoztathatja itt Cabourg-ban is. Loic Marie Dalifard idomár nyilatkozatában elmondta, hogy lova tüdejével a közelmúltban problémák voltak, melyet azóta sikerült orvosolniuk. Hasznos tippet is kaptunk, miszerint Vaillant du Lamee szereti a jobbkezes pályákat, ez itt nagy előny lehet.

Bazir Dimanche (7) peches ló, zsinórban háromszor kapott ki. Ezen a távon már bizonyított, ezzel nem lehet gond kedden sem, a régóta érő győzelem pedig egyre inkább esedékes, könnyen elképzelhető, hogy a favoritok előtt fog végezni. Trénere szerint annak ellenére, jó versenyeket futott, további tartalékok rejlenek benne, melyeket erre a futamra tartogattak, ajánlja a fogadóknak.

Vertiginous (15) szintén sok pénzt keresett már tulajdonosainak, a maga 213.710 Eurójával Verso Du Jaar mögött helyezkedik a szoros 2. helyen. A Jet Fortuna apaságú hétéves herélt október óta bomba formában van, háromszor tudott második lenni változatos távokon. 2400-2700 méterig bármely táv megfelelt neki, bízzunk benne, hogy 2850-en is beváltja majd a hozzá fűzött reményeket. Kiváló helyzetbe hozza, hogy utolsó versenyében végre győzelmet tudott szerezni Amiens-ben, most akár duplázhat is, főleg, hogy legutóbb nehéz helyzetből későn indulva is megoldotta a versenyt.

Variuso du Bouffey (1) október eleje óta pihenőn volt, hogy a győzelem utáni fáradalmakból jól tudjon regenerálódni, trénere szerint mentálisan volt erre szüksége. Esetében kérdéses, hogy kihagyás után, verseny nélkül is hozza-e formáját, vagy ez csak a felhozó versenye lesz. Ha az utóbbi esetet vesszük, akkor is van keresnivalója a versenyben, ugyanakkor az sem lenne csoda, ha a dobogón végezne. Kedvező versenyben bármire képes lehet

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
https://www.expedia.com

 

Olvass tovább!