Vincennes minden mennyiségben

Esélylatolgatás a péntek esti Kincsem+ futamhoz

2016. 12. 09. – Jackpot: 300.000.000 Ft

A péntek esti Kincsem+ futamban ezúttal a gyengébbik nem képviselői kerülnek célkeresztbe. A futam kiírása szerint, csakis ötéves francia tenyésztésű kancák vehetnek részt a versenyben. A 36.000 Euróra dotált futam meglehetősen kiegyenlítettnek tűnik, fogadási szempontból igazi ínyencség.

Véleményünk: Balzane Roudourou (15) – Brise du Coudou (14) – Boheme de Juille (12) – Baraka Majyc (5) – Bahia d’Omblais (7)

balzane de rodounouBalzane Roundourou (15)  a mezőny egyik legstabilabb lova, hasznos, pénzkereső ügető. Eddigi eredményei szerint egyre jobb és jobb formába lendül, hiszen az egyre nehezebb és nehezebb versenyek ellenére, folyamatosan jön előre. Negyedik versenye lesz zsinórban Vincennes pályáján, ezúttal picit még könnyebb is a feladata, mint legutóbb. Ismételten crack hajtót kapott Franck Nivard személyében, aki már dobogóra tudta segíteni, reméljük ezúttal még feljebb juthatnak.

Brise du Coudou (14) utóbbi öt futásába kétszer csúszott hiba, viszont október óta háromszor is meggyőzhetett minket arról, hogy “tud ő, ha akar”. Mauquenchy óta csak nehezebb versenyekbe küldték, 35.000- majd 40.000 Eurós összdíjazásokért küzdött, december 1-én 4. helyen zárt. Mickael Lecourt idomár elmondta, hogy minden pályához könnyen alkalmazkodik, Vincennes-ben pedig nem is először szerepel, emellett most a patkók is lekerülnek róla, ami szintén arra utal, hogy lova kiváló formával várja a futam startját.

Boheme de Juille (12) szeptemberi hibáját többszörösen feledtette. Négy versenyben állt starthoz, mindig közel végzett, társa pedig most is az az Anthonie Barrier lesz akivel legutóbb másodikok lettek. Idei legjobbját november 10-én futotta Vincennes-ben, akkor meg tudta előzni a pénteki favorit Balzane Roundourou-t (15), most is minden bizonnyal meg fogja nehezíteni ellenfele dolgát. Eric Beudard tulajdonos idomár beszámolt róla, hogy lova noha már ötéves, néha kissé komolytalan. Formáival elégedett, a start lesz majd kritikus, ha ez jól sikerül, még a győzelmet is megszerezheti.

Baraka Majyc (5) esetenként hibázik, viszont mikor szerencsésen alakul a versenye, kihozza magából a maximumot. Együtt futott a fent említett két lóval november 10-én, azonban abból a versenyből nem lehettünk okosabbak,  viszont utóbb jól futott, olyannyira, hogy senki sem tudta megelőzni, Angers-ben győzött, igaz hosszabbra, 3125 méteren. Eredményeiből jól látszik, hogy a rövidebb távok sincsenek ellenére, idomárjával nem csak a helyezésekre pályáznak.

Bahia d’Omblais (7) már koránt sem annyira stabil, mint fentebb említett társai, két hiba és helyezetlen futások is szerepelnek a neve mellett, többször trénere hajtja, most is Matthieu Abrivard kapja kezébe a hajtószárat. Meglepően őszinte nyilatkozatában még a taktikába is bepillantást engedett, várásra fogja hajtani, várni fog a hajrával ameddig csak lehet. Képessége megvan, akár a győzelem is meglehet, kérdés, mennyire lesz összeszedett.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 20:35-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.casimages.com/

Olvass tovább!