Jön a hónap utolsó Kincsem+ futama

Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2016. 11. 29. – Jackpot: 300.000.000 Ft

Szerdán az ügetőlovak kapnak figyelmet a nap kiemelt futamában. A C kategóriába sorolt futamban tizennyolcan állnak majd starthoz, a francia tenyésztésű lovak mellett ezúttal holland, osztrák és olasz lovak is képviseltetik magukat.

Véleményünk: A Nice Boy (13) – Auch (16) – Ardente de Clos (11) – Anoa (7) – Amigo Turgot (9)

a nice boyA Nice Boy (13) váltakozva teljesített, több pénzdíjas helyezést követően rosszabb helyezetlen eredményeket szerzett. Eddig legtöbbször komoly ellenfelekkel kellett megmérkőznie, sajnos az utolsó két versenyében a várakozásokhoz képest gyengébben futott. Trénere úgy véli, hogy lova rendkívül jó formában van, kiegyensúlyozott és jól dolgozik, bízik benne, hogy ezúttal kiküszöbölik a csorbát. Szerdán a patkók is lekerülnek róla, ami szintén azt jelzi, hogy kész lehet egy győzelemre.

Auch (16) hasonlóan saját tudása alatt futott utolsó két versenyében, viszont korábbi formái ajánlják. Christian Bigeon tulajdonos idomárhajtó maga fogja hajtani, és a statisztikák arra utalnak, hogy együtt bármire képesek lehetnek. Korábbi versenyei között találunk szép dobogós helyezéseket, Enghienben az év elején egy 80.000 Eurós futamban 3. helyezést ért el, emellett egy könnyebb versenyben éppen csak, hogy kikapott Saint-Malo-ban, kérdés ezek a formák még mérvadóak lehetnek-e.

Ardente de Clos (11) kifejezetten szimpatikus ló, főleg, hogy öt versenyéből hármat megnyert, köztük a legutolsót is Vincennes-ben. Legutóbb 2100-on tudott diadalmaskodni, ráadásul még hosszabb távon is győzött, papíron számolni kell vele is. Matthieu Abrivard nyilatkozatában elmondta, hogy a végsebességére érdemes támaszkodni, melyet ebben a versenyben is kamatoztathat.

Anoa (7) helyezéseket szerzett, ebben a futamban is jó eséllyel bejelentkezhet egy helyezésért. Trénere elismerően nyilatkozott róla, habár kétségtelen, hogy javulnia kell a győzelemhez. Utoljára szeptember végén futott Vincennes-ben, akkor korrekt 4. helyezést szerzett 150 méterrel hosszabb távon, ez most is meglehet.

Amigo Turgot (9) kifejezetten eredményes, zsinórban négyszer végzett dobogón. Október 14-én hatalmasat futott és győzött 2000 méteren, ezután könnyebb versenyeket kapott, melyekben szépen helyt is állt, 3. és 2. helyezést szerezve. Utolsó versenyében Vincennes-ben állt starthoz Kincsem+ futamban 2100 méteren és éppen csak, hogy kikapott Ardente du Clos (11)-tól.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.paris-turf.com/

Olvass tovább!