1,2 millió Ft „keresi gazdáját”

Tizenhét remek ügető vágott neki a november 21-i Kincsem+ futamnak, amit Vincennes-ben rendeztek a hét első napján, a megszokottaktól valamivel később, 15:47-kor.

A 88.000 euró összdíjazású nemzetközi futamban olyan kitűnő lovak álltak starthoz, mint a svédek feltörekvő hatévese, a Daniel Reden által trenírozott Call Me Keeper (17) – aki kasszafavoritként várta az indítást – vagy éppenséggel a 2013-as Német Derby második helyezettje, Duke of Greenwood (13).

Francia részről a Jean-Michel Bazire-ral pályára lépő Unice de Guez (18), a Franck Anna-nal versenyző Alienor de Godrel (16), és a Svédországban született, de gall tréningben álló Arazi Boko (8) próbálták otthont tartani a 2700 méteres futam első díját.

Már a start utáni első métereken látni lehetett, hogy rendkívül izgalmas verseny vár a fogadókra. Míg a vezető szerepért Nuage en Ciel (5) és a szebb napokat látott Global Money (6) vívott öldöklő csatát, addig a hátsó szekcióban is megindult a taktikai küzdelem a jobb pozíciókért. Ennek esett áldozatául Call Me Keeper és hajtója Franck Nivard, akik a minden hájjal megkent Bazire „hathatós támogatásával” a negyedik spúrban ragadtak, s a későbbiek folyamán sem tudtak beljebb csúszni a második spúrnál.

A befutóra Unice de Guez hozta a lovakat, mögötte Call Me Keeper, Alienor de Godrel és Arazi Boko indított támadást a győzelemért, de hiába ostromolták a nyolcévest, a kanca előnye kitartott a célig. A befutási sorrendet látva csak Anette du Mirel (7) ötödik helyezése jelentett némi meglepetést, így sokan dörzsölhették (volna) a markukat, a dráma azonban ekkor még nem ért véget…

…nem ért véget, ugyanis néhány perc eltelte után a párizsi Versenyintézőség vizsgálatot hirdetett, és a belső kamerás videófelvételek elemzését követően Call Me Keeper-t a befutóban való tisztátalan ügetés miatt diszkvalifikálták a futamból. Találgatni lehet, bár aligha érdemes, de a pályán elért majdhogynem papírforma sorrend alapján, jó eséllyel gazdára talált volna a Kincsem+ játék 300.000.000 forintos főnyereménye.

Call Me Keeper kiesésével Duke of Greenwood lett az ötödik, kialakítva ezzel a 18-16-8-7-13-as nyerő kvintettet. A vizsgálat utáni pontos befutásra hazánkban is regisztráltak Sorrendi Kincsem+ találatot, amit a Szerencsejáték Zrt. egyik Komárom-Esztergom megyei lottózójában váltottak meg okos-gépi játékkal, azaz tutival.

Szerencsés fogadónk a 600 Ft-os Kincsem+ tuti szelvénynek köszönhetően 1.233.000 forinttal gazdagodott, amihez ezúton is gratulálunk!

Alpi

fotó:
Le Parisien

Olvass tovább!