Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz

2016. 11. 07. – kedd – Jackpot: 300.000.000 Ft

Kedden ismét a galopp szerelmeseinek kedvez a nap főversenye. A Kincsem+ futamunk helyszíne Saint-Cloud lesz, ahol háromévesek állnak starthoz, ezúttal tizenhatan.

Véleményünk: Pirate’s Cove (5) – Asumi(6) – Evenchop (14) – Zarose (2) – Nice To See You (8)

pirate's covePirate’s Cove (5) kiváló istállóból, André Fabre kezei alól érkezik a keddi megmérettetésre. Legutóbb október közepén nehéz versenye volt Chantillyban, ráadásul nyerés utáni terhe is komoly súlynak bizonyult. Most ismét hendikepbe kerül, emellett minden bizonnyal számíthatunk további javulására, kedvezhet neki a gyep is, nagyon jól áll ebben a futamban.

Asumi (6) szintén Fabre mesternél készül, ráadásul ő a család tulajdonában áll. Nagyon kedvelt származás, a Shamardal csikók legtöbbje hároméves korára érik be igazán, ő is ilyen lehet. Eddig kivétel nélkül, távtól és pályától függetlenül kiválóan teljesített, ugyanakkor még nyeretlen. Ez lehet az ő versenye.

Evenchop (14) nagyon kedvező beállítása és kiegyensúlyozott teljesítménye miatt tűnik ki. Még nyeretlen, ugyanakkor 5-ből 4 alkalommal dobogós volt, nagyon megérdemelne már egy győzelmet. A keddi egy komolyabb megmérettetés lesz, ugyanakkor további javulással megoldhatja a feladatot, viszont a helyezések valamelyikére szinte “bérelt helye van”.

Zarose (2) ugyan kisebb kategóriában (27.000), de már letette a névjegyét és győzött sprint távon. A ló menedzsere, Ludovic Gadbin szerint legutóbb nem adta valós tudását Chantillyban. Vélhetően a lovassal sem jött ki túl jól, így ezúttal Aurélien Lemaitre-t kérték fel, ha jól összepasszolnak, a menedzsment szerint nyerniük kell.

Nice To See You (8) visszakapja megszokott lovasát, a belga zsokéfenomént, Christophe Soumillont. Komoly ellenfelek mellett is jól futott, tapasztalt ló, ráadásul legutóbb győzött is ezen a szinten, igaz hosszabb távon. Korábbi futásait vizsgálva azonban jól látszik, hogy az 1600 méter sem áll tőle túl messze. Tulajdonosa nagyon elégedett lova folyamatosan mutatott fejlődésével. Véleménye szerint ez a táv kicsit rövid lehet, de nem lepődne meg, ha még így is megoldaná a feladatot.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.canalturf.com/

Olvass tovább!