Látványos küzdelem és Amigo Star siker a Lovaregyleti Díjban

Az idei Lovaregyleti Díjban az év egyik legszebb és leglátványosabb küzdelmét láthattuk. A befutás után az eredményekben mindig olvasható, hogy a lovak mekkora különbséggel végeznek egymás mögött, ezt döntően a ló orrától a farkáig számított lóhosszban szokták megadni, azonban ebben a versenyben az első négy helyezett közötti összes különbség nem tett ki egy lóhosszt. A győztes és a második helyezett között csak a célfotó tudott dönteni Amigo Star (2) javára, a különbség csupán egy orrnyi volt, míg a helyezetteket elválasztó különbségek az orrhossz, nyakhossz és egy rövid fejhossz-nyi volt.

Three Robins vállalta magára a vezetést, de nagyon komótos volt a tempó. Mögötte Amigo Star és Eltham, majd Megkapó és Rhett Butler galoppoztak. A túlsó oldalra érkezve kezdett megnyúlni a mezőny, libasorba rendeződtek a lovak, Three Robins, Amigo Star, Eltham, Megkapó és Rhett Butler sorrendben. A második kanyarban Three Robins-szal próbált robbantani lovasa és megszökni a többiektől, akik azonban folyamatosan tapadtak rá. Az utolsó 400 méteren kezdődött az igazi verseny, amiből Megkapó esett ki, a másik négy ló szinte fej-fejt érkezett az utolsó 100 méterre, közöttük célfotó volt az első három helyre.

Befutási sorrend: Amigo Star (2) – Three Robins (4) – Rhett Butler (1)

Hétfőn is többen örülhettek a kasszáknál. A nap legjobban fizető futama a Benson Vilmos Emlékverseny – Nemzetközi Lovasutánpótlás Hendikep (V.o.) volt, ahol Csupor Ferenc importját, New Gift-et vezette sikerre Makoviczki Ákos. Befutási sorrend: 2-7-10 TÉT-re: 5.010-, HELY-re: 990-, 540-, 1.110-, BEFUTÓ-ra: 50.490-, HÁRMASBEFUTÓ-ra pedig (1489-szeres pénz) 446.760 Ft ot vehettek fel a helyesen tippelő játékosok.

A vasárnapi futamokról bővebben az alábbi linkre kattintva olvashatnak.

fotók:
Kovács Gábor

Olvass tovább!