Esélylatolgatás a csütörtöki Kincsem+ futamhoz

2016. 11. 3. – csütörtök – Jackpot: 300.000.000 Ft

Csütörtökön a fesőti Chantilly szervezi a nap főversenyét. A Prix d’Egmont-ban 16 kanca méri össze tudását PSF felületen, ami a hazai szintetikushoz hasonló. A versenyben négyéves és idősebb kancák vehetnek részt.

Véleményünk: Cozy Girl (3) – Sans Peur (1) – Arcadia (4) – Falcolina (2) – Fille d’Avril (9)

COZY_GIRLCozy Girl (3) tavaly óta nem futott ilyen magas szintű versenyben, utóbbi jó helyezéseit alacsonyabb kategóriában szerezte. Távokban változatos repertoárt teljesített eddig, vélhetően az 1800 méterrel sem lesz gondja. Ezúttal visszakapja Christophe Soumillon-t aki júliusban lovagolta utoljára, együtt összejöhet a siker.

Sans Peur (1) viszi a top súlyt (60 kg) de még így is jól áll ebben a futamban. Több alkalommal bizonyította rátermettségét Kincsem+ futamban. Általában hosszabb távokon futott, még 2500 méteren is próbálkoztak vele, de az 1800 sem áll tőle messze. Trénere elégedett a hendikepperek munkájával, valamint azt is előnyösnek találta, hogy a mének ezúttal nem nehezítik meg a feladatot, esélyesnek látja lovát.

Arcadia (4) egy kifejezetten távspecialista ló, pályafutása során mindössze egy alkalommal futott 1800 méteren, az akkor elért eredménye alapján kissé kétkedve ajánljuk. Általános formája kitűnő, mindig közel végez, legutóbb éppen csak, hogy kikapott, ráadásul hasonló szinten. Trénere nem tart a hosszabb távtól, kiegyensúlyozottsága miatt nem lehet elmenni mellette.

Falcolina (2) pihenő után tér vissza, ezúttal talán vigasztalódhat utóbbi két rossz versenye után. Lovasa miatt is ajánljuk, rendszeresen társak versenyben, ezúttal pedig a táv is mellettük szól. Legutóbb áprilisban futott a chantilly-i PSF pályán, a verseny besorolása és a táv is abszolút megfelelt a csütörtökinek.

Fille d’Avril (9) nagyon jó versenyeket abszolvál augusztus óta. Kedveli a hasonló futófelületeket, versenyeit végigfutva pedig jól látszik, hogy a táv sem okozhat számára problémát. Eddigi karrierje során 6 versenyt nyert, emellett 19 alkalommal volt helyezve, nagyon hasznos ló. Trénere szerint mindenképpen meg kell szerezniük az első 5 hely valamelyikét.

Ebben a mezőnyben is találunk kontrának tűnő lovakat, viszont a mai Kincsem+ futamból okulva nem hagyhatjuk őket szó nélkül. Lyavenita (5) októberben győzött 1600 méteren, ráadásul egy júliusi formája is ajánlja, Saint-Malo-ban ezen a távon is sikerült elsőként célba érnie, nem lenne csoda, ha megnehezítené a favoritok dolgát. Ilyen ló lehet Come And Find Me (13) is, aki legutóbb ugyan csalódást okozott, ellenben szeptemberi Maisons-Laffitte-ban szerzett harmadik helyezésekor is bizonyította már képességét. Esetleg Lasting Melancholy-t(14) említhetjük még röviden, akit lovasa miatt ajánlhatunk, az ő esetében egy jó forma kevés, itt tovább kell javulnia.

fotók:
http://www.canalturf.com/
http://horse-tales.com/

Olvass tovább!