Esélylatolgatás a csütörtöki Kincsem+ futamhoz

2016. 10. 27. – csütörtök – Jackpot: 300.000.000 Ft

1200 méteres verseny várja a holnapi Kincsem+ játékosokat, helyszínünk a komoly egyenes pályás versenyeiről híres Maisons-Laffitte lesz. A startnál 16 telivérre számíthatunk, közülük többen távspecialisták, ugyanakkor középtávról érkezőket is találunk a mezőnyben.

Véleményünk: Dani Wallon (3) – Lehaim (4) – Haftohaf (6) – Bullish Bear (10) – Myasun (1)

DANI_WALLONDani Wallon (3) rendszeresen képviselteti magát Kincsem+ futamokban, igaz mostanában inkább csak a közép mezőnyben végez. Tavaly ezt a versenyt megnyerte jelenlegi társával, Vincent Cheminaud-val a futam egyik esélyeseként indulnak. Trénere szerint minden adott a győzelemhez, segítené őket a puha talaj.

Lehaim (4) legutóbb egy kicsivel kapott ki, igaz a mostaninál gyengébb társaságban. Sok versenytársával futott már együtt, szeptember 12-én Haftohaf és John John mögött végzett, ugyanakkor sokakat meg tudott előzni (Victorious Champ, City Money, Vederux, Dani Wallon). Idomárja bízik a jó szereplésben, ő is a puha pálya híve (ez remélhetőleg adott), még egy kis szerencse és akár ez lehet Lehaim versenye.

Haftohaf (6) legutóbb a placcig (3. hely) ért fel, kissé peches az utóbbi félévben, hiszen mindig közeli helyezett, de a nyerő széria elkerülte. Abszolút saját szintjén versenyez, átlagával is el kellene érnie legalább egy helyezést. Trénere is az első öt helyezés közé várja.

Bullish Bear (10) október 6-án kikapott, viszont a fentebb említett Haftohaf előtt végzett. Ez lesz a harmadik őszi versenye, ez az évszak idáig nagyon fekszik neki, szeptemberben is jól futott, főleg, ha a nyári hónapjaihoz hasonlítjuk. Ezúttal új lovast kap Christophe Soumillon személyében, az új páros meglepetést is okozhat.

Myasun (1) top súlyával most nehezebb helyzetbe kerül, ráadásul legutóbb csúnyán kirúgott, ilyen rosszul idén még nem futott, de ez ne ijessze meg Önöket, hiszen, ha végignézzük a ló teljes karrierjét észrevehetünk egy érdekességet. Myasun eddig 5 alkalommal hasonlóan viselkedik és mélyen forma alatt teljesít, viszont eddig minden ilyen gyenge futás után azonnal szépített és minimum pénzes helyen végzett.

Ebben a mezőnyben szép számmal találunk még esélyes lovakat. Ilyen lehet a másik John-Edward Hammond idomítás, Royal Silk (15) aki először kerül ilyen távra és szintre, ugyanakkor képességei és mini súly miatt bármire képes lehet. Victorius Champ (5) kétszer rúgott ki, viszont korábbi formáival itt is számolnunk kell vele. City Money (9) pedig javulásban van a hasonlóan rossz futása után, legutóbb közeli negyedik lett. Ha visszatér régi formájához akár még győzhet is.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.equidia.fr/
http://www.canalturf.com/

Olvass tovább!