Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2016. 10. 26. – szerda – Jackpot: 300.000.000 Ft

Hároméves lovaknak kiírt síkversennyel várjuk Önöket a szerdai 13:47-kor startoló Kincsem+ futamban. A 18 indulóból szép számmal találhatunk szimpatikus telivéreket, sokan nagyon ígéretesnek tűnnek, többen zsinórgyőzelmeket könyveltek el, mások pedig ebben a kategóriában is jeleskedtek már helyezésekkel, fogadási szempontból igazi csemege lesz.

Véleményünk: Thrones Game (2) – Grand Trianon (7) – Vincento (3) – More Than This (12) – No Taboo (18)

thrones of game (1)Thrones Game (2) (képünkön egy korábbi versenyében (1) eddigi teljesítménye alapján minkét fent említett kritériumnak megfelel. Távbírását többször igazolta, áprilistól júniusig háromszor győzött zsinórban. Júliusban trénere mélyebb vízbe dobta, ami első nekifutásra kissé nehéz feladatnak bizonyult. Szeptemberben ismét egy 60.000 Eurós futamban állították starthoz, melyben már sokkal fényesebb oldalát mutatta, közeli második helyezésével. Ellene csakis topsúly közeli terhe (59,5 kg) szólhat, de remek formáival nem lenne csoda, ha így is megoldaná a feladatot. Alain de Royer Dupre rutinosan nyitva hagyta a kérdést a fogadók számára, ugyanakkor elárulta, hogy a puha pálya is őket segítheti.

Grand Trianon (7) rendszeres szereplője ennek a kategóriának, ráadásul minden esetben az első három között végzett idén, június óta kihagyhatatlan a tikettekről. Legutóbb harmadik lett Thrones Game mögött, ez azonban mit sem von le az érdemeiből, hiszen nyert már 60.000 Eurós futamban. Idomárja Mikel Delzangles beavatott a taktikába is, miszerint várásra fogják lovagolni, hiszen kiderült így lesz az igazi. Formában van erről ékesen beszélnek az eredményei, az őt játszó fogadók drukkoljanak a keményebb futófelületért.

Vincento (3) szintén a nehezebb súlyokat cipelő lovak közé tartozik. Több szempontból is peches, hiszen idén nem sikerült elsőséget szereznie, ehhez képest viszont igen komoly súlybüntetéseket kapott közeli helyezései miatt, jelenleg 1 kg-al visz kevesebbet a topnál (59 kg). A pályát jól ismeri, viszont ezen a távon még csak egyszer futott Clairefontaine-ben, augusztus 30-án, alacsonyabb kategóriában. Októberi friss formája (4. hely) segíti, hiszen hasonló szinten futott egy Kincsem+ futamban, ez most is elég lehet egy helyezésre, ha javul (trénere is ebben bízik..) akár nyerhet is.

More Than This (12) mellett szól lovasa, Christophe Soumillon, akivel nagyon jók együtt. A belga szuperklasszis zsoké eddig háromból kétszer győzelemre segítette. A távbírással nem lehet gond, hiszen rövidebbre és hosszabbra is próbálták, a menedzsmentnek reális képe lehet ahhoz, hogy most győztes taktikát találjanak. Mindezek mellett el kell, hogy mondjuk, hogy idomárja további javulást vár lovától, véleménye szerint ha More Than This jön előre és ha a futófelület sem lesz túl mély, akkor várhatjuk csak az élre.

No Taboo (18) mellett elsősorban mini súlya (55,5 kg) szól. Számára is összejött már két elsőség ebben a szezonban, ezen a távon ellenben könnyebb mezőnyökben. Utolsó két versenyét Kincsem+ futamokban futotta, viszont sem júliusban sem augusztusban nem volt szerencséje. Miroslav Rulec idomár állítása szerint kedvező lenne a puha pálya, viszont fél, hogy két hónapos pihenő után ez a verseny nagy falat lehet, kérdés, hogy túloz-e.. Az előzetes oddsok alapján 10/1-hez fizetne.

Ebben a mezőnyben szép számmal találunk olyan lovakat, akik megtréfálhatják a favoritokat. Ilyen lehet Divine Bere, aki minden eddigi versenyében pénzt keresett, ellenben ilyen komoly erőpróbának még nem vetették alá, őt segíti az Európa csúcsért hajtó Pierre-Charles Budot. Ezen a távon debütál Opulent d’Oroux, aki egész ősszel jeleskedett, győzelmét követően, természetesen további javulással beleszólhat a végjátékba.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://media.france-galop.com/
http://www.geny.com/

Olvass tovább!