Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz

2016. 10. 25. – kedd – Jackpot: 300.000.000 Ft

Komoly gátversennyel várja Önöket a keddi Kincsem+ futam! Helyszínünk Auteuil lesz, ahol a legrangosabb francia gátversenyek kerülnek megrendezésre, a verseny összdíjazása ebben az esetben is megközelíti a 100.000 Eurót (95.000). A táv 3600 méter lesz, összesen 18 ló a startnál.

Véleményünk: Bahia des Obeaux (9) – Babalshams (11) – Flavin (2) – Baouri (18) – Baguette Magique (7).

BAHIA_DES_OBEAUXBahia des Obeaux (9) idén négyszer állt starthoz a szakágban, minden alkalommal Auteuil-ben. Trénere időnként visszafuttatja síkon is, gáton azonban még erősebb, a francia játékosok kiemelt kedvence. Ilyen magas versenyben még ugyan újoncnak számít, ellenben kedvező beállítása (65 kg) segítheti akár a győzelemig. Pici bepillantást kaphattunk a taktikába is Nicolas Devilder mestertől: “…kedden pedig közelebb fogunk vele helyezkedni, ami remélhetőleg sikert ér majd neki.”.

Babalshams (11) több gyengébb szereplésén túllépve úgy néz ki visszatér korai komoly formáihoz, hiszen legutóbb (szeptember 28.) már győzelmet tudott szerezni 3900 méteren, akár ismét sikerülhet a bravúr. Idomárja nem tart a győzelemért kapott plusz súlytól sem, ami miatt most 65 kg-ot kell cipelnie, ráadásul Babalshams könnyen alkalmazkodik az eltérő talajokhoz, ami ebben az esős időszakban hatalmas előny lehet a végső métereken.

Flavin (2) általában hosszabb távokon versenyez, igaz a keddi sem ismeretlen terület számára. Kiváló kondícióját mi sem bizonyítja jobban, mint utóbbi szép helyezése (szeptember 21. – 4. hely). Állandó lovasa Jean-Luc Beaunez nagyon jól ismeri összeszokott párosként versenyeznek majd. Trénere nagyon nehezményezte a hendikepperek megítélését, miszerint ebben a versenyben ők viszik a top súlyt. Patricia Butel komoly sansznak tartaná kisebb teherrel, ugyanakkor így is úgy fogalmazott, helyük van a pénzdíjas helyezések között.

Bauori (18) óriási javulásban van, idén már komoly szinteken versenyeztették, mindhárom alkalommal állta is a sarat és dobogón végzett. Eddigi karrierjének legkomolyabb erőpróbája lesz a keddi, viszont nála a legkisebb súly (63 kg), ami hatalmas előny lehet. Gát mellett akadályon is jeleskedik, Guy Cherel mester nagy fantáziát lát lovában.

Baguette Magique (7) legutóbb nagyon peches volt, igazság szerint élete egyik legrosszabb formáját mutatta. Ennek ellenére kiegyensúlyozott teljesítménye alapján botorság volna egy rossz futás miatt elfelejteni, hiszen 100.000 Euró feletti futamokban is letette már a névjegyét. A nyári időszakban pihent, tehát ezt a rossz formát akár ennek is betudhatjuk, most itt a lehetőség a szépítésre. Trénere abszolút az őszi-téli időszakra készíti, véleménye szerint most a győzelemért kell csatáznia, ha az időjárás is kegyes lesz puha pályán bármire képesek lehetnek.

A futam meglepetése lehet a legutóbb rossz versenyt futó Shot The Sheriff (15). Tavasszal nagy formában volt, ha bírni fogja a kezdeti tempót és visszanyeri korábbi tudását bizony még a favoritokat is megszorongathatja.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://unpetitpoissurdix.fr/
http://www.canalturf.com/

 

Olvass tovább!