Esélylatolgatás a csütörtöki Kincsem+ futamhoz

Érdekes összecsapásnak ígérkezik az október 20-i Kincsem+ futam, melynek Deauville ad otthont. A 1900 méteres síkversenyt a helyi szintetikus borításon rendezik. Amirvann (1) a hendikep győzelmét követően is jól mozgott, súlyban viszont most rosszabbul áll, és a 14-es startbox sem könnyít a helyzetén. Zeppelin (2) rapszodikusan teljesít, jobb számával pénzért futhat. Cayambre (3) és Admire Fuji (4) a főszereplők közé tartozhatnak. Cash In Mind (5) az elmúlt időszakban elsősorban gyepen remekelt, ennek ellenére komoly figyelmet érdemel. Good Smash (6) jó formának örvend, az eredményes szereplése nem jelente meglepetést. Zlatan in Paris (7) a galloknál outsider, de jegyezzük meg, hogy ugyanebből a beállításból nyert már Kincsem+ futamot. Imprimeur (8) klasszis lovasával újra a dobogón köthet ki. Sans Peur (9) a szeptemberi győzelmét kö- vetően három kiló pönalitással áll starthoz, azonban további javulással ebben a mezőnyben is pénzdíjasként zárhat. Star Sun (10) a megbízhatóság mintaképe, csak a győzelemmel maradt eddig adós. Raven Ridge (11) nem élvez prioritást. Indian Walk (12) nem tartozik a könnyű lovaglások közé, de van olyan formája, amivel beleszólhat az első öt helyezés sorsába. New Outlook-ot (10) az utolsó deauville-i futásán célszerű elbírálni. Heavensong (14) és Veakalto (15) a francia kollégák kedvencei. Pekas (16) közeli sansz.

Véleményünk: Star Sun (10) – Heavensong (14) – Imprimeur (8) – New Outlook (13) – Veakalto (15)

Idomári vélemények a mai deauville-i futammal kapcsolatban:

00083886-023-scoopdyga_STAR_SUNStephane Wattel, idomár: Amirvann (1) nagyszerűen zárkózott a chantilly-i verseny befutójában. Sajnos újra szélső startboxból vág neki a futamnak, ami a deauville-i pályán igen nagy nehézséget jelent. Minden attól függ majd, hogy milyen lesz a tempó.

Henri-Francois Devin, idomár: Zeppelin-re (2) szinte mindig számíthatnak a fogadók, csalódáskeltő eredmé- nyeit viszont épp hendikepben produkálta. Ezúttal kedvező startboxból indul, de bosszant egy kicsit, hogy a craoni Listed versenyben elért ötödik helyezése miatt újabb fél kilóval emelkedett a beállítása.

Ludovic Gadbin trénerasszisztens: Cayambe (3) mind- össze másfél hosszal maradt el a harmadik helyezettől szeptember 29-én Compiegne-ben. Az 1900 méteres táv tökéletesen megfelel számára, és a borítás sem okozhat neki gondot, így eredményes szereplést várunk tőle a csü- törtöki Kincsem+ futamban.

Nicolas Caullery, idomár: Admire Fuji (4) kimondottan szereti a szintetikus futófelületet, és Deauville-ban is nyert már korábban. A munkaformáival elégedett vagyok, a be- állítását figyelembe véve csak a pénzdíjakra mutatkozik esélye.

Eoghan O’Neill, idomár: Cash In Mind (5) rosszul startol Saint-Cloudban, ennek tudható be, hogy csak a hetedik helyen ért célba. Most rövidebb távon indul, de az 1900 méter is megfelel neki, és a beállításával is elégedettek vagyunk.

Christian Delcher-Sanchez, idomár: Good Smash (6) szép győzelmet aratott október elején. Nagyon elégedett vagyok a belső starthellyel. A 3-as boxból indulva közvetlenül a front mögött tud majd galoppozni, így ha minden a tervek szerint alakul, és zavartalan lesz a versenyünk, az első öt között érhet majd célba.

Romain Le Dren Doleuze, idomár: Zlatan in Paris (7) kedvező beállításból vágott neki a szeptember 25-i futamnak, és élt is a lehetőséggel. Két verseny között hezitáltam, vé- gül a csütörtöki Kincsem+ mellett tettem le a voksomat, mert kedveli ez a pályát, és ahogy azt fentebb is említettem, ideális a beállítása.

Frederic Rossi, idomár: Imprimeur (8) bizonyított már ebben az osztályban és a szintetikus borítást is kedveli. Bizakodva várom a csütörtöki futamot, azt gondolom, hogy a helye az első öt között.

Stephane Wattel, idomár: Sans Peur (9) megérdemelt győzelmet aratott Compiegne-ben, ezúttal azonban sokkal komplikáltabbnak tűnik a helyzete, hiszen a pönalitás mellett a szélső startbox is nehézséget okozhat neki. Cristian Demuro, zsoké: Star Sun (10) egy hasznos telivér, akire mindig számíthatnak a fogadók. Legutóbb is csak minimális különbséggel maradtunk le a győzelemről.

A szerkesztő véleménye: Raven Ridge (11) Compiegneben kicserélt lóként mozgott, bizonyítva, hogy versenyképes a jelenlegi beállításával, ellene szól azonban, hogy szintetikus borításon még semmit nem mutatott, és a 16- os startbox miatt is főhet az idomár feje.

Carina Fey, idomár: Indian Walk (12) utolsó futásával összességében elégedett vagyok, mert jó mezőnyben állt starthoz. A 1900 méter nem tartozik a kedvenc távjai közé, de remélem, hogy megállja majd a helyét.

Gilles Barbarin, tulajdonos: New Outlook (13) jó formá- ban van, Deauville pedig a kedvenc pályája. Indian Walk (12) is starthoz áll, így garantált a gyors tempó, de jobban örültem volna egy belső startboxnak. Ettől függetlenül, azt gondolom, hogy lovam esélyesként várja a futamot.

Jean-Pierre Gauvin, idomár: Heavensong (14) utolsó futása örömmel töltött el, mert korrigálta a gyenge nyári szá- mait. A ló formában van, és kedveli a szintetikus borítást, ezért úgy gondolom, hogy az első öt között fog célba érni.

Vaclav Luka, idomár: Veakalto (15) balszerencsés volt Compiegne-ben. Soha nem futott még speciális borításon, de nagyon bízom benne, mert a ló jó formában örvend.

Mikel Delzangles, idomár: Pekas (16) sokkal jobban futott Compiegne-ben, mint azt a helyezése alapján gondolnánk. jobban örültem volna, ha a hendikep második részében áll starthoz, mégis bízom benne, mert augusztus 23-án már láttunk tőle egy jó versenyt ezen a pályán.

 

fotók:
https://frederiqueludier.files.wordpress.com/
http://www.canalturf.com/

Olvass tovább!