Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz

2016. 10. 11. – Kedd – Jackpot: 300.000.000 Ft

Hároméves lovak versenyeznek kedden a Saint-Cloudban megrendezésre kerülő Kincsem+ futamban. Tizenhét indulóval kell számolnunk, fogadási szempontból is izgalmas lesz.

Véleményünk: Modigliano (13) – Thisvi (8) – Indecence Choisie (2) – Orfeas (5) – Instant de Reve (1)

Modigliano (13) folyamatosan dobogós helyeket szerzett, hátha ezúttal véget érhet ez a pech széria. Mellette szól lovasa Christophe Soumillon, aki első alkalommal lesz társa, valamint a rövidebb táv is nekik kedvezhet. A ló formában van, ez jól látszik az eredményeiből, nagyon várat már magára az a győzelem.

Thisvi (8) mindig hasonló nehézségű versenyekben szerepel eredményesen. Idén valamennyi versenyében pénzes helyezést szerzett, utolsó futása alapján most is jó szereplésére lehet számítani. Minimális különbséggel, de igazolta a távbírását, így ez nem lehet akadály 2100 méteren sem.

choisieIndecence Choisie (2) ellen szólhat a magas súly (60 kg), ellenben több alkalommal letette már a névjegyét ezen a szinten. Pierre-Charles Budot harmadik alkalommal kapja meg a lehetőséget, hogy bizonyítson. Trénere elárulta, hogy most szemellenzőben indulnak, elképzelhető, hogy már csak ez kell a győzelemhez.

Orfeas (5) utolsó alkalommal nagyon elmaradt korábbi formáitól. Ha csak ezt a versenyt futotta volna semmiképp nem lehetne rá számítani, viszont júliusban 2000 méteren győzni is tudott. Utóbbi gyenge szereplését trénere a külső startszámmal indokolta, illetve elárulta, hogy lova sokkal jobban kedveli a gyepet. Ezekkel az információkkal felvértezve könnyen elképzelhető, hogy szépíteni fog, akár még győzhet is.

Instant de Reve (1) top súllyal indul, hiszen nyerés után van. Legutóbb is ezen a szinten versenyzett, két és fél hosszal verve ellenfeleit. Ez a magas beállítás most visszaüthet, trénere saját bevallása szerint is nehezebb helyzetben látja idomítottját. Legutóbb rövidebb távon szerzett győzelmet, de korábban hosszú távon is versenyzett és szerzett pénzes helyezést, nem lehet baj tehát a távval sem.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://edito.selogerneuf.com/
http://paris-turf.com

Olvass tovább!