Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2016. 09. 27. – szerda – Jackpot: 1.755.000.000 Ft

Le Mont Saint Michel-ben folytatódik a Grand National du Trot paris-Turf sorozat, ahol 18 ügetőló méri össze tudását. Az első hét helyezett között nem kevesebb, mint 90.000 Euró kerül majd kiosztásra, a táv 3250 méter, a mezőny második felének pedig 25 méteres térhátrányból kell majd zárkóznia.

Véleményünk:Utinka Selloise (14) – Vacate Money (8) – Topaze Jef (12) – Tiger Danover (17) – Visconti (9)

UTINKA_SELLOISE (1)Utinka Selloise (14) elég gyakran megmutatja rátermettségét, ráadásul mindig magas komoly lovakkal versenyez, teljesítménye nagyrészt megbízható, kivéve utolsó futását, amikor hibázott (szeptember 7.). Idén nyert már ezen a szinten Reims-ben, igaz ez egy korábbi formája volt (június 22.), ugyanakkor augusztus végén is megszerzett egy elsőséget, egy kategóriával gyengébb lovak között. Trénere fél az ellenfelektől, kétkedve nevezné lovát favoritnak, ugyanakkor a ló eddigi mérlege teljesítménye alapján a favoritok közé sorolható.

Vacate Money (8) idén még nem futott ilyen kaliberű lovakkal, ugyanakkor javuló formái vannak. Egy gyenge szereplése volt augusztusban (10. hely) ezt szépítette is szeptember közepén (4. hely), most azonban további javulás kell a győzelemhez. Hosszú kihagyásával is számolnunk kell, melynek fényében szeptemberi futása más megvilágításba kerül, jó esély van arra, hogy tovább jön előre, akár még győzhet is.

Topaze Jef (12) gyakori társával, Pierre Vercruysse-el indul, utoljára együtt a dobogó alsó fokán végeztek 2750 méteren egy 90.000 Eurós versenyben. Nagyon stabil ló az év második felében egyszer sem hibázott, ráadásul nyár vége óta egyre erősebb. Idén még nem futott ilyen távon, tavaly áprilisban nyert utoljára 3100 méteres versenyt. Hajtója a helyezettek közé várja.

Tiger Danover (17) saját szintjén versenyez kedden, utolsó futása pedig nagyon jól sikerült. A stabilitás nála sem lehet kérdés, nagyon megbízható ügető. Stephane Provoost, a ló idomárja nagyon elégedett lova utolsó futásával, elmondása szerint jobb- és balkézre egyaránt jól teljesít, mindenképpen pénzes helyezését várja.

Visconti (9) duplázás után van, viszont ez már “nagypálya”, további javulás kell a győzelemhez. Eddig maximum 78.000 Eurós versenyben futott, melyet galoppozás miatt nem tudott befejezni. 2016-ban remek formában van, hiszen már tízszer is első tudott lenni, egész nyáron “repült”. Mellette szól az alaptáv, kedvező beállításával akár még a favoritokat is megszorongathatja.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

Fotók:
http://www.canalturf.com/
http://static.panoramio.com/

 

Olvass tovább!