Esélylatolgatás a csütörtöki Kincsem+ futamhoz

2016. 09. 14. – csütörtök – Jackpot: 1.560.000.000 Ft

A csütörtöki Kincsem+ futam helyszíne Auteuil lesz, ráadásul most az ugró szakág szerelmeseinek kedvez a versenyszervező. A négyéveseknek kiírt Prix Alain et Gilles de Goulaine-t 3600 méteren fogják futni, nagy mezőny várható, 16-an a startnál.

Véleményünk: Malibas (11) – Max Do Brasil (3) – Vokalise (1) – Capivari (6) – Cherek (15)

malibasMalibas (11) extra formában van, három futásból háromszor végzett az első kettőben, júliusban győzött 3500 méteren, majd kétszer volt második Clairefontaine-ben 3600 méteren. Idén fokozatosan növelték a terhelését (11.000-, 34.000-, 95.000 Euró) de mindig állta a sarat, stabil formákat fut, klasszis lovasával Jacques Ricou-val jó esélye van a győzelemre.

Max Do Brasil (3) már négy idei futáson van túl, ő is, télen volt kiugróan jó, azóta folyamatosan ezen a szinten versenyeztetik, jelen van a végjátékban, de 4. helynél előrébb nem tudott végezni. Utolsó futásakor már mutatta képességét (4. hely), három hetet kapott a regenerációra, ami mindenképpen előnyére válhat. Idomárja szerint figyelmet érdemel.

Harmadik tippünk a top súlyt cipelő Vokalise (1). Idén háromszor versenyzett és mindig dobogón végzett, még magasabb szinten is. Hosszabb távon is futott már Auteuil-ben eredményesen, és annak ellenére, hogy nyáron pihenőt kapott most is jó szereplést várhatunk tőle. Természetesen idomárja tart a 70 kg-os tehertől, de hozzászokhatott már ehhez, 66 kg-nál nem vitt kevesebbet már jó ideje.

Capivari (6) teljesítményéből kitűnik, hogy nagyon kedveli ezt a távot, hiszen több komoly versenyben is jól szerepelt 3600 méteren. Kedvezne neki a gyors tempó, ha ez a körülmény adott lesz, kalkulálnunk kell egy jó futással. A ló sokat pihent, hiszen június óta nem futott, idomárja állítása szerint sem betegség sem sérülés nem zavarta meg a felkészülését, ami jó előjel, az első ötben a helye.

Cherek (15) július 23-án második hellyel zárta eddigi mérlegét, igaz jelentős különbség volt az akkori és a mostani mezőny között. Erősebbekkel április óta nem mérették meg, győzelme sincs még egyáltalán. Most remek formában van, utolsó versenyében nagyon szerencsétlenül járt, hiszen az előtte felbukó ellenfél miatt megvált lovasától, így az a futás eredménytelenül ért véget. Kondíciója megfelelő, ha zavartalan lesz a verseny, akár megnehezítheti a favoritok dolgát.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.turfomania.fr/
http://hippodromedelabaie-yffiniac.eklablog.net/

Olvass tovább!