Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz

2016. 08. 29. – Kedd – Jackpot: 1.320.000.000 Ft

A keddi Kincsem+ futamnak Clairefontaine ad otthont a 16 lovas Prix Hommage A Jean Bertrand (Prix du Bocage) elnevezésű síkversenynek. A verseny távja 2400 méter lesz, az első öt helyezett között pedig 52.000 Eurót osztanak majd szét. A fogadási szempontból igen izgalmas versenyben négyéves és idősebb lovak vehetnek részt tekintet nélkül a nemekre.

Véleményünk: De Bon Aloi (3) – Laseen (4) – Al Murqab (10) – Kali du Valet (15) – Bunook (14)

De-Bon-AloiA lovifogadás első tippje De Bon Aloi (3) aki folyamatosan stabil formái miatt kaphatja ezt a címet. Április óta ötször is futott, mindig dobogón végzett, négyszer harmadik-, egyszer pedig második helyen, nagyon ideje lenne a sikernek. Komolyabb mezőnyök sem okoztak számára gondot, és távbírását is igazolta már, megszokott lovasával indul, talán végre nekik szólhat a taps.

Második sansz a Dylan Thomas apaságú ötéves kanca, Laseen (4), aki hasonlóan nyeretlen idén, mint fentebb említett vetélytársa. Ő is hasonló kategóriákban futott, szinte kivétel nélkül Derby távon, ötször volt második, ráadásul 1 kg-mal kevesebbet is visz majd, mint De Bon Aloi. Kivételesen nem saját lovasa üli, a tréner nagy bánatára, de a fiatal tehetség, Theo Bachelot is alkalmas lehet a feladat megoldására.

Harmadikként Al Murqab-ot (10) említjük, aki kis súlyával (56 kg) kellemetlen helyzetbe hozhatja a favoritokat. Az ő idei statisztikája már nem annyira fényes, viszont a szülei, különösen az apja (Danehill Dancer), annál inkább játszható lóvá teheti. Futott 1600-2400 méterig, kiugró különbséget nem mutatva a helyezésekben. Utolsó versenyében közel végzett, úgy tűnt sokat jött előre korábbi futása óta, így most már az esélyesek közé lehet sorolni.

Negyedik tippünk Kali du Valet (15) a mezőny legidősebb tagja, de ez mit sem von le az érdemeiből. Idei öt szerepléséből négyszer ebben az osztályban versenyzett, így az elért helyezések jól sejtetik a ló tudását. Trénere legutóbbi versenyével nem volt maradéktalanul megelégedve, bár ezt nem a ló képességeivel, sokkal inkább a verseny kedvezőtlen alakulásával magyarázta. Kedvező beállításával (54 kg) a helyezésekért küzdhet.

Ötödik sansz Bunook (14) és Grégory Benoist kettőse. Nagyon elégedett nyilatkozatot olvashattunk az idomártól, aki azt állítja, utolsó futása (2. helyezés) óta lova bomba formának örvend, remekül dolgozik. Nagyon örülne a puha pályának, ehhez azonban még egy kis csapadékra lenne szükség holnapig, ha ez is bejönne, még az élre is várhatjuk.

Kontra ló lehet a Dylan Thomas apaságú ötéves Smart Whip (1), aki májusi és júniusi formáival (Christophe Soumillon) megviccelheti a társaságot. Félnénk kihagyni Incunable-t (6) is, aki zseniális lovasával és korábbi Nantes-i futásával hívja fel magára a figyelmet.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotó:
www.equidia.fr

Olvass tovább!