Két Szent István Díj, egy hazai és egy külföldi siker

übü király-szent i dA hároméves Übü király (Márton Lajos) megnyerte a Szent István Díj mindkét futamát, így övé lett az összetett győzelem is. Mögötte az összesített eredményben Under World (Lakatos Csaba) szerezte meg a második helyet, Orlando Bloom (Nagyváry Andrea am.) pedig a harmadikat.

A kétévesek első versenyét, a Szalay János Emlékversenyt Villám Ville (Fazekas Imre) nyerte, aki az utolsó métereken terítette le Celsius Evo (Németh Viktória) és Walking John M (Branislav Mukity) párosát.

A napi főfutamban az Ostschweizer Traberclub Díjában Breve des Baux (Joze Sagaj) révén szlovén győzelem született, mögötte Milliondollar Lux (Csordás Emil) és Salome’ Bar (Balogh Bernadett) osztoztak a helyezéseken.

Tamara Richter idomítottja, Global Gentl (ifj. Kozma István) magabiztosan nyerte a Szent István Díjat Eltham (Zdenko Smida) és Merion (Alberto Sanna) előtt.

Az idei Derby-győztes Merion favoritként állt starthoz, viszont Tamara Richter idomítottja megállíthatatlan volt ifj. Kozma Istvánnal. Remek versenyt futott ismételten az ESDE istálló lova Eltham (Zdenko Smida), duplázni ugyan nem tudott, de az utolsó 100 méteren akkora tempóval szaladt rá a későbbi nyerőre, hogy már-már veszélyeztette a sikert. Reméljük a következő alkalommal még jobb formával jelentkezik ez a remek kanca.

Fotók:
Dr. Kovács Gábor

Olvass tovább!