Esélylatolgatás a vasárnapi Kincsem+ futamhoz

2016. 08. 07. – vasárnap

Ahogy arról már korábban beszámoltunk óriási meeting zajlik Franciaországban, ráadásul bejött amiben bíztunk, összejött a 16 induló, a Group 1-es Larc Prix Maurice de Gheest-ben így a napi főverseny lesz a Kincsem+ futamunk. A verseny összdíjazása nem kevesebb, mint 380.000 Euró, a táv 1300 méter. Fogadási szempontból reggelre kicsit könnyebb helyzetbe kerültünk, hiszen Mobsta (6) a tréner rendelkezésére le lett jelentve, így “csak” 15 indulóból kell választani.

Igazi élmény lesz ez a futam, olyan klasszisokkal a startnál, akik saját országaikban igazi hősként vannak emlegetve, saját szurkolótáboraik állnak a barrierek mellett és hangos üdvrivalgással tapsolják és szurkolják végig  versenyeiket.

Több klasszis nem lesz itt végül, melyek a teherközléskor még be voltak írva a programba, de ennek ellenére nagy összecsapásra van kilátás..

Véleményünk: Gold Fun (5) – Gordon Lord Byron (2) – Attendu (15) – Jimmy Two Times (10) – Dutch Connection (4)

gold funElső tippünk Richard Gibson idomítottja, Gold Fun (5). Kétség sem fér hozzá, hogy a hétéves herélt a világ élvonalába tartozik, talán csak elkerülte idén a szerencse. Sha Tin gyepén szerepelt kivétel nélkül Group versenyekben, legutóbb pedig Ascotban volt második Signs of Blessing (3) előtt. Mindig pénzért fut, sokszor dobogós, Ezúttal sokszoros társát, Christophe Soumillont kapja vissza, hátha most megtörik a jég. Utoljára tavaly novemberben volt győztes.

Második sansz Gordon Lord Byron (2), szintén egy “öreg róka” többször kapott már szerepet hasonló megmérettetésekben. Utóbbi két futása nagyon jól alakult, zsinórban kétszer győzött, második alkalommal Curragh-ban egy Group 2-es (120.000 Eurós) futamban. Ellene szól a 11-es startbox, ettől kicsit Tom Hogan, a ló idomárja is tart, de nyerő szériája miatt döntős esély.

Harmadik esély lehet Attendu (15) állandó lovasával, Maxim Guyonnal áll starthoz. Jó formában van, Ő is most nyert, igaz kisebb kategóriában, ebben a csapatban már nehezebb dolga lesz. Trénere szerint a mély pálya nagyon kedvezhet neki, elégedett vele, mindenképp jó futást vár tőle. Másfél hónapja Group 3-ban harmadik volt, igazán jó lovak között, mindenképp számítani kell vele.

Negyedik tipp Jimmy Two Times (10) egy igazán tehetséges hároméves, Cincent Cheminaud-val a nyeregben. Nagyon jó súlyban áll, csak 56 kg-ot kell cipelnie, valamint nyerő szériája is segíti. Most egy nehezebb osztályba kerül, hiszen a Group 3 után most nehéz feladatot kapott, kíváncsian várjuk hogyan teljesít, nem lenne meglepő, ha a legjobb ötben végezne.

Ötödik sansz Dutch Connection (4), a Godolphin istálló kiválósága, lovasa a világ egyik legjobbja William Buick. Eddig a szigetországban futott, legjobbjait Group 2-ben, ott már többször bizonyított, Group 1-ben is szerepelt már, eddig kevesebb sikerrel. Most ismét itt a lehetőség, hiszen remek ló, ezen a távon mostanában nem futott, ha sikerül gyors pályát kifognia ott lehet akár a dobogósok között is.

Van egy két érdekesség is a mezőnyben, ilyen Scang (14), sikert sikerre halmoz alacsonyabb kategóriákban, nem lenne meglepetés egy jó szereplés az ő esetében sem, de ugyanez elmondható Donjuan Triumphantról (11) is. Igazi sprinter, ha fekszik neki a 100 méterrel hosszabb  táv küzdelembe kerülhet.

Kincsem+ futam 15:15-kor fog startolni, 13:00-tól pedig galopp versenyeket láthatnak élőben a Kincsem Parkban! A futamokat élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
www.paris-turf.com

Olvass tovább!