Quelindo szombaton újra a pályán!

Az elmúlt év Hármas Korona nyerője, Quelindo (A. Sanna) augusztus 6-án Drezdában lép pályára a Listed besorolást élvező, 1900 méteres Sachsenpreis-ben. Maronka Gábor idomítottja jelen állás szerint tíz ellenféllel nézhet farkasszemet, köztük istállótársával, a sárga Red Hot Calypso-val (F. F. Da Silva).

A riválisok papíron hasonló erőt képviselnek, mint a magdeburgi, sikerrel abszolvált megmérettetés során. A szürke mellett Andreas Wöhler gondozottja, a négyéves Arles (E. Pedroza) lehet az egyik kedvenc, aki folyamatosan ezen a szinten bizonyít. Nehézzé teszi azonban a helyzetét, hogy eleddig csak kancatársaival kellett viaskodni. Kiváló esélyt képvisel még Devastar (A. de Vries) is, köszönhetően magas formáinak, és májusi Group 2-es negyedik helyezésének. A hűséges Apoleon (R. Weber) Magdeburgban negyedikként végzett az Álmodó istálló kiválósága mögött, azóta Berlinben nyert egyet, ugyanakkor a Derby meetingen magas súllyal kétszer is lemaradt. Rajtuk kívül a Peter Schiergen kezei alatt készülő páros, Rogue Runner (A. Pietsch) és Lovato (A. Starke) is beleszólhat az elsőség sorsába. Előbbi télen a Katar Derbyben holtversenyben diadalmaskodott, utóbbi pedig biztos győzelemmel hangolt.

Mint ismert, Quelindo június végén Dortmundban lépett volna pályára, ám sajnos a startgépnél problémák adódtak vele, ezért az állatorvos lejelentette. Érdekesség, hogy az ott végül élen végző Potemkin egy hete Group 1-ben ért el harmadik helyezést, míg a második Noor Al Hawa Deauville-ben ért haza Listed kategóriában. Reméljük, most minden rendben lesz a négyévessel, és újra leteszi névjegyét Németországban. Persze, Red Hot Calypso sem rossz sansz, sőt topjával könnyedén küzdelembe kerülhet. Start szombaton 14.50-kor!

-SzK-

Olvass tovább!