Esélylatolgatás a péntek esti Kincsem+ futamhoz

2016. 08. 05. – péntek – Jackpot: 945.000.000 Ft

A pénteki hosszú versenynapon Cabourg-ban futják majd a Kincsem+ futamot, természetesen az ügetők lesznek a főszerepben. A Prix du Conseil Departemental elnevezésű D kategóriás (38.000 Euró) futamban 16 ló áll starthoz, a táv 2850 méter.

Véleményünk: Calvin Borel (14) – Red Team Rex (4) – Regio (10) – Vagabond d’Echal (13) – Vasco de Graux (15)

12A lovifogadás első tippje Calvin Borel (14), “két élű fegyvere” a mezőnynek. Rossz tulajdonsága, hogy igen gyakran ugrik, tette ezt utolsó két futásakor is, viszont mikor nem teszi, remekel. Június 11-én Vicennes-ban 2700 méteren második volt, ráadásul az itteni összdíjazás 48.000 Euróra volt dotálva. Utolsó startjánál sajnos galoppozott, viszont látható, hogy van benne képesség, bízunk benne, hogy ezúttal ismét megcsillogtatja tudását.

Második tipp lehet Red Team Rex (4), egy hatéves mén, crack hajtóval, Franck Nivard-al a sulkyban. 2015-ös szezonja után hosszú pihenést követően tér vissza 2016. júniusában. Első rossz futása után második alkalommal már placcon volt 2700 méteren, majd egy nehezebb júliusi erőpróbát követően ismét elmaradt, hozzá tartozik, hogy sokkal rövidebb volt a táv, 2150 méter. Ezek alapján úgy tűnik a hosszabb távon eredményes lehet, 5/1-hez adják.

Rendhagyó módon most a negyedik tippnek írt lovunkat, Vagabond d’Echal-t (13) előrehoznám, hiszen a jelenlegi esetleges szorzók alapján egál esély a fent említett Red Team Rex-el. Jean-Michel Bazire idomítottját az utóbbi időben elkerüli a szerencse, sajnos utoljára vizsgálat miatt diszkvalifikálták, pedig ez igen ritkán fordul elő ezzel a jó képességű ügetővel. 2016-os szezonja alatt nagyon jól “muzsikált”, utolsó hibáját leszámítva mindig pénzért futott, teljes pályája során tízszer győzött. Idomárhajtója a negyedik-ötödik helyet tartja reálisnak számára, hiszen most a saját társaságába került.

Regio (10) szintén esélyes lóként vág neki ennek a futamnak. Kétszer hibázott utolsó öt futásán belül, viszont legutóbb összejött neki a győzelem, 2900 méteren. A mezőny második legjobb idejét (1:11.8) is nála könyvelték el, utolsó erőpróbájával mutatta képességét, trénere nyilatkozatában elismerően beszélt róla, ráadásul jobb kézre is szívesen fut. 10/1-hez adják.

Vasco de Graux (15) komoly is mindig pénzért fut, az jól látszik, hogy ebben a kategóriában nehezebb a dolga, de bízhatunk a stabilitásában. Trénere kicsit fél attól, hogy egy távról fut a fiatalabb társaival, viszont remek formája segíti. Helyesély  8/1.

Kontra lovakat mindenképpen vegyenek figyelembe, hiszen előfordulhat, hogy egy esélytelenebbnek tűnő ló is odaszalad. Ilyen ló lehet Vurlice Montaval (11), aki utolsó két futásával sokat jött előre, valamint Act of Love (5) esetleges jobb futása sem lenne meglepetés.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A napi program 13:30-kor kezdődik, a Kincsem+ futam pedig 19:47-kor fog startolni, a versenyeket élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
www.socialnews.fr
http://acseaformation-hotellerie.eklablog.com/

Olvass tovább!