Esélylatolgatás a csütörtöki Kincsem+ futamhoz

2016. 08. 04. – csütörtök – Jackpot: 930.000.000 Ft

A csütörtöki programban ezúttal a galopp a főszerepben. Helyszínünk Clairefontaine, a telivérek ezúttal 2200 méteren át csatáznak majd a győzelemért, a fődíj 24.440 Euró, a verseny összdíjazáa 52.000 Euróra rúg. Ebben a négyéveseknek és idősebbeknek kiírt hendikepben várhatóan 18-an lesznek ott a startnál, ami fogadási szempontból igazi csemegévé teszi ezt a futamot.

Véleményünk: Fidji d’Arcis (14) – Rosy Blush (5) – Alleaza (3) – Amie Intime (12) – Fifty Gold (4)

00102160-018-scoopdyga_FIDJI_D_ARCISElső tippünk Fidji d’Arcis (14) egy négyéves Youmzain apaságú kanca. A teljes versenykarrierjét átnézve úgy tűnik most lendül csak igazán formába, folyamatosan a dobogós helyezésekért küzd, itt lenne az ideje már egy győzelemnek. Legtöbbször hasonló kategóriákba nevezik, szépen helyt áll, ráadásul távbíró, 4/1-hez adják.

Második esély Rosy Blush (5), aki crack lovasával, Maxim Guyonnal meg is szorongathatja a favoritot. A tavalyi szezont nyeréssel fejezte be 1600 méteren, idén viszont még nem tudott versenyt nyerni. Fontos megjegyezni, hogy ebben az évben kivétel nélkül 2000 méteren futott. Ő is komoly versenyekben állt starthoz, ez bizalomra adhat okot, kíváncsiak vagyunk, hogy még hosszabb távon jön-e előrébb,  a puha pálya is kedvezhet neki.

Harmadik sansznak Alleaza (3) tűnik. Szintén crack lovassal indul, Christophe Soumillonnak adnak ezúttal lehetőséget. Ő is mindig közel végez, kicsit könnyebb versenyekben, utoljára kicsit forma alatt futott, trénere sem volt egészen elégedett, hosszabb távon vigasztalódhat (7/1).

Negyedik játék lehet Amie Intime (12). Pénzes helyen csak utolsó versenyében végzett, annak ellenére, hogy ez volt az egyik legkomolyabb idei erőpróbája. Trénere úgy nyilatkozott, hogy komoly végspeedje segítheti, ráadásul úgy tűnik a megfelelő taktikát is megtalálták Tony Piccone-val, így visszakapja korábbi lovasát. Remek helyesély (12/1).

Ötödikként Fifty Gold (4) említjük. Kissé váltakozva szerepel, bár ha utolsó formáját megismétli jó helyen végezhet. Trénere szerint a jelenlegi a kedvenc távja, bízik benne, hogy puha lesz a pálya, ez kedvezhet neki. Lovasa többször ülte már jól ismeri, együtt nyertek már idén, 2100-ra. Ha jó napja lesz ennek a kancának nem lenne csoda az sem, ha megviccelné a favoritot.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Start 13:47-kor, a futamokat élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
http://www.canalturf.com/
http://www.france-galop.com/

 

Olvass tovább!