Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz

2016. 08. 02. – kedd – Jackpot: 900.000.000 Ft

Kedden is galopp a főszerepben a nap Kincsem+ futamában. A D kategóriába sorolt hendikepben (60.000 Euró) hároméves mének kancák és heréltek indulnak együtt, összesen 16-an állnak majd starthoz.

Véleményünk: Babel’s Book (6) – Livinginafantasy (4) – Diwan Senora (2) – Main Fact (9) – Instant de Reve (14)

A lovifogadás első tippje az Ecurie Salabi istálló lova, Babel’s Book (6). Már a lovas miatt (Christophe Soumillon) is érdemes játszani, arról nem is beszélve, hogy távspecialista ló. Utóbbi öt versenyében ugyan nem tudott győzni, viszont stabilan hozza a formáit, ráadásul ezen a szinten (D kategória, 60.000 Euró). Szorzói biztatóak, 3/1 és trénere is bizakodó, úgy érzi szemellenzőben ez az ő versenyük lehet.

Második esélynek tűnik  Livinginafantasy (4), aki ellentétben az előbbi tippünkkel ötből kétszer nyert idén, melyek közül az egyik egy hasonló beállításban jött össze. Emellett több jelenlegi társával is futott már együtt, és végzett előrébb a többieknél. Szép küzdelemben verte meg Enjoy The Silence-t (10) és Babel’s Bookot is június 5-én Chantillyban. Lovasa Theo Bachelot jól ismeri, győztek és másodikok is voltak már együtt, akár most is meglehet a siker (6/1-hez adják).

Harmadik tippünk Diwan Senora (2), aki csupán fél kg-mal marad el a top súlytól, 58,5 kg-ot kell vinnie. Ezen a szinten neki is sikerült már bizonyítania, áprilisban összecsaptak már a szintén itt futó Eternal Army-val (3), kettejük közül előbbi került ki győztesen. Havonta átlagosan egyszer futtatják, júliusban azonban nem állt starthoz, június 10-i formájára támaszkodhatunk, akkor kikapott, de a hosszabb pihenő után talán újult erővel térhet vissza (8/1).

Main Fact (9) lehet a következő a játszható lovak kategóriájában. Khalid Abdullah lovát a gátról visszatérő Vincent Cheminaud fogja lovagolni. A tehetséges és rendkívül komoly fizikumú lovas szép eredményeket ér el síkon is, 2015-ben ő nyerte a Francia Derby-t (Prix du Jockey Club – Group 1). Utolsó két versenyében ő lovagolta Main Fact-ot, jól ismeri. Trénere rendkívüli mértékben bízik benne, úgy érzi a középtáv lesz az igazi, döntőbe várja.

Ötödik tippünk Instant de Reve (14) még nyeretlenül áll starthoz, nagyon kedvező a beállítása, csupán 53,5 kg-ot visz majd. Eddig döntően hosszabb távokra próbálták ki, pénzdíjas helyezései voltak már, ráadásul ebben a kategóriában, talán csak egy kis szerencse kell ahhoz a nyeréshez. Ha kedvezően alakul a verseny tempója, küzdelembe érhet (10/1).

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Start 13:47-kor, a futamokat élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
http://www.canalturf.com/
http://myhomein-deauville.com/

Olvass tovább!